Avto
18 ogledov

VW cross coupe s porabo 2,7 litra

VW cross coupe Volkswagen
Volkswagen je na salonu v Tokiu poleg terenskega passata alltrac pripeljal tudi študijo malega suva cross coupe, ki ga odlikuje hibridni pogon z majhno porabo, a zelo smele zmogljivosti.

Športno-terensko vozilo prihodnosti hkrati razkriva prihodnje oblikovne smernice Volkswagnovih vozil. Gre za križanca med štirivratnim kupejem in kompaktnim terencem, ki napoveduje vstop znamke v polje BMW X1, audija Q3, range roverja evoqueja in drugih.

Za pogon skrbijo dva elektromotorja (en spredaj, en zadaj) in motor TSI. Zadnjo premo poganja zadnji elektromotor. Razdaljo do 45 kilometrov lahko koncept prevozi samo z električnim pogonom.

Posebnost pa je možnost sodelovanja med obema elektromotorjema, saj zadnjega lahko napaja prednji z eneregijo kot generator, tega pa žene bencinski motor. To pri Volkswagnu imenujejo štirikolesni pogon z električno kardansko gredjo. Baterija je sicer vgrajena v sredinski tunel.

Pospešek vozila od 0 do 100 km/h je 7,0 sekunde, na 100 kilometrov pa porabi le 2,7 litra goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.