Avto
13512 ogledov

VW namignil, kateri znani model bi utegnil upokojiti

Touran Anže Petkovšek
Po beetlu, sciroccu, limuzini phaeton in kabrioletu eos so zdaj na seznamu za "odstrel" enoprostorci. To naj bi se zgodilo.

Blagovna znamka Volkswagen naj bi iz modelske palete izločila vsaj enega enoprostorca. S tem bodo zmanjšali stroške in še naprej preusmerjali kupce h križancem in športnim terencem. Do zdaj so opuščali zgolj nišne modele, kot so beetle, scirocco, limuzino phaeton in kabriolet eos. To so bila nišna vozila, medtem kot se enorpstorci še vedno relativno dobro prodajajo.

Mercedes razred B Prijetni novinec Avto Svetla zvezda med enoprostorci

"Moramo preveriti, ali je smiselno imeti v svoji ponudbi tri enoprostorce," je na novinarski konferenci novinarjem povedal finančnih znamk Volkswagen Arno Antlitz. Volkswagen ima sicer v ponudbi enoprostorce golf sportsvan, touran in sharan.

Touran | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Renault scenic enoprostorci Avto Najbolj in najmanj zanesljivi enoprostorci

Kompaktni enoprostorec touran je najbolje prodajani od vseh treh modelov. Prodaja touranov v Evropi je bila v prvih 11 mesecih manjša za 14 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Letos so po podatkih, ki jih navaja JATO Dynamics prodali 69.814 touranov. Prodaja golfa SportsVan, ki je umeščen med kombilimuzino golf in touran, se je znižala za 26 odstotkov, na 40.215 vozil. Prodaja velikega enoprostorca sharan pa se je povečala za 1,7 odstotka na 20.854 enot.

VW Volkswagen sharan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Gilles Vidal, Peugeot Novi avtomobilski trend Avto Enoprostorci kot jih poznamo, ne bodo preživeli

Kompaktni športni terenec znamke VW, tiguan, se prodaja veliko bolje. Evropska prodaja tiguana se je do novembra povečala za 2,2 odstotka na 245.056 prodanih enot, prodaja manjšega T-roca pa se je povečala za 46 odstotkov na 193.963 prodanih enot.
VW natančno pregleduje svojo modelsko paleto, motorje in pogonske sklope, saj želi do leta 2022 znižati stroške v korist doseganja načrtovanega dobička.

Antlitz je dejal, da je VW znatno zmanjšal stroške, saj je do zdaj odpravil okoli 30 odstotkov kombinacij motorja in menjalnika. "V preteklosti so v prodaji vedno govorili, da obstaja neka pomembna skupina strank, ki potrebuje določeno kombinacijo motorja in menjalnika" je dejal.

Golf sportsvan | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Volkswagen ID Space Vizzion Avto Volkswagen predstavil karavana novega časa

Prehod na nova pravila o homologaciji WLTP je v Evropi, kljub temu, da je povzročil ozka grla pri dobavi, ker so proizvajalci avtomobilov morali certificirati svoje avtomobile po novem režimu, bil s stališča zmanjšanja stroškov koristen. "Privedel je do manjše zapletenosti sklopov vozil," je dejal Antlitz in dodal: "Čeprav nas je to stalo približno 500.000 evrov, je WLTP prinesel pozitiven učinek. "

VW je v zadnjih letih svojo serijo SUV-jev razširil za modela T-roc in T-cross. Športni terenci prodajalcem prinašajo večje marže, z njimi pa bodo pomagali financirati premik v celotni panogi proti vozilom z nizkimi emisijami.

Blagovna znamka je povečala svoj delež prodanih SUV vozil na 37 odstotkov v Evropi in 42 odstotkov v ZDA, je na istem dogodku povedal operativni direktor znamke Ralf Brandstaetter.
 

Komentarjev 1
  • 4krogci 19:23 21.december 2019.

    Dragi novinar....golfa sportvana ni ze en lep cas vec v prodaji ker so ga ze ukinli!