Avto
31 ogledov

VW postavil nove smernice, novi phaeton bo električen!

TDI Volkswagen
Novo sestavljena uprava znamke Volkswagen je na izredni seji sprejela odločitve o prihodnjih usmeritvah. Sprejeli so zmanjšanje naložb, novi phaeton bo električen, v načrtu je nov električni modularni sistem, privarčevali bodo z vitkejšimi procesi ...

Predsednik uprave znamke dr. Herbert Diess je napovedal ključne odločitve o produktih: novo usmeritev dizelske strategije z najsodobnejšimi tehnologijami, razvoj standardiziranega koncepta elektrifikacije za osebna in lahka dostavna vozila ter nov pristop do naslednje generacije phaetona. Obseg naložb bodo zmanjšali za približno eno milijardo evrov letno, program za večjo učinkovitost pa bodo še bolj pospešili.

Dr. Herbert Diess je poudaril: "Znamka Volkswagen se na novo sestavlja za prihodnost." Najavlja, da bo ulinkovitost nuja, izpostavil pa je tudi novo usmeritev dizelske strategije.

Prehod na tehnologijo SCR in AdBlue

Sprejet je bil sklep, da se za evropske in severnoameriške trge pri dizelskih agregatih čim prej izvede popoln prehod na tehnologijo SCR in AdBlue. V dizelska vozila se bodo vgrajevali samo še ekološko najboljši izpušni sistemi. še naprej bodo razvijali preizkušeni standardni tehnični modularni sistem MQB. V središču bodo priključni hibridi s še večjim dosegom, velikoserijski električni avtomobili z akcijskim radijem do 300 kilometrov, 48-voltno električno omrežje (pasivni hibrid) ter čedalje bolj učinkoviti dizelski, bencinski in motorji na zemeljski plin. Določili bodo nov standard za povezljivost vozil in asistenčne sisteme.

Na osnovi izkušenj z obstoječo zasnovo vozil bodo razvili električni modularni sistem (MEB) za segment kompaktnih vozil. Ta bo v enaki meri ustrezal več znamkam ter osebnim in lahkim gospodarskim vozilom. Ta standardni sistem bo zasnovan za vse oblike nadgradenj in vse tipe vozil, omogočal bo električni doseg od 250 do 500 kilometrov.

Tudi phaeton na baterije

Volkswagen že doglo odlaša s predstavitvijo naslednje generacije svoje najbolj luksuzne limuzine phaeton. V Wolfsburgu so po aferi "dieselgate" na novo začrtali smer razvoja aktualnega projekta. Razviti bo treba popolnoma električni pogon, primeren za dolge relacije, novo generacijo povezljivosti in asistenčnih sistemov ter emocionalen dizajn.

Komentarjev 2
  • francl12 20:42 15.oktober 2015.

    Zastava je zakon!

  • francl12 20:42 15.oktober 2015.

    Švabi preveč prdijo, zato iz VW smrdi, pa naj bo dizelaš, bencinar ali električen!!!