Avto
5 ogledov

X3 pri nas za 42.700 evrov

BMW X3
1/56
Žurnal24 main
Srednji od BMW-jeve družine vozil X je zrasel v vseh pogledih: glede mer, tehnične naprednosti in nenazadnje cene. Cene se začnejo pri 42.700 evrih, kolikor stane 20d.

BMW W3 ponuja večino napredne tehnike iz večjih hišnih modelov, za zdaj pa je na voljo izključno s štirikolesnim pogonom x-drive in dvema motorjema in menjalnikoma. Kasneje pridejo še druge različice.

Na zunaj pomanjšani X5 ...
Oblikovalci podobe niso pretirano spreminjali, saj so menili, da za to ni bilo pretirane potrebe, če pa ob bok postavimo starega X3, vidimo, da razlike (občutne) le so. Novincu so namreč nadeli podobo pomanjšanega X5, kar je gleda na uspešnost modela pričakovano, kaže pa se v (ne pretirani) impozantnosti, skladnosti in dovolj očitnem cestno-terenskem imidžu.

... enako tudi znotraj
Bolj kot na zunanjost so se pri BMW-ju osredotočili na notranjost, ki je tudi najbolj "kričala“ po prenovi. Razporeditev in ureditev notranjosti je zdaj vsaj za razred boljša, stikala in merilniki pa mnogo modernejši. Glede ergonomije in materialov večjih pomislekov tako ni bilo že prej, kljub temu pa je napredek občutiti tudi tu. Glede prostora je tako, da se v prvi vrsti sedi dovolj dobro v vse smeri, sedeži pa dajejo za znamko tipično količino bočnega oprijema in so v samem razrednem vrhu, enako velja tudi za volan, je pa res, da je oboje v veliki meri povezano z globino vaše denarnice. Da je od predhodnika večji za 83 milimetrov, ne boste opazili v drugi vrsti, kjer tako kot prej prostora za kolena ni na pretek, še posebej glede na mere vozila. Enako pa ne velja za prtljažnik, v katerega spravite vedno 550 litrov prtljage, pohvalno podiranje sedežev v razmerju 40:20:40 pa prinese do 1.660 litrov velik prostor.



Sprva dva motorja in menjalnika
Od začetka tržne poti, ki se začenja v teh dneh, bosta na voljo dva motorja, dizelski dvolitrski štirivaljnik s 135 kilovati in trilitrski bencinski šestvaljnik z 225 kilovati. Poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika je na voljo še osemstopenjski steptronic, ki stane 2.388 evrov (20d). Med napredno tehniko, ki jo dobite ob doplačilu, štejemo še nadzor delovanja blažilnikov in ostalih sistemov, vzvratno kamera s ptičjim pogledom, head-up projekcijo ter sistem start&stop in regeneracijo energije. Znani pogon X-drive navor deli v razmerju 40:60 v korist prednje osi, zahvaljujoč elektronsko krmiljeni sklopki pa se spreminja glede na trenutne potrebe. Cene se začnejo pri 42.700 evrih, kolikor stane 20d, bencinska različica 35i pa najmanj 58.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.