Avto
49 ogledov

Z astro porabil le 3,3 litra!

3. krog tekmovanja za najbolj Varčenga voznika.
1/50
Žurnal24 main
Dobili smo tretji finalni par v boju za najvarčnejšega voznika. V finale se je z izjemno nizko povprečno porabo 3,3 litra z opel astro ecoflex uvrstil še par Gregor Muc in Nina Butala.

Tretji krog tekmovanja Varčen voznik, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija, se je odvijal na cestah v Celju in njegovi okolici. Zmagovalni rezultat je daleč najboljši doslej, saj je voznik Gregor Muc ob pomoči navigatorke Nine Butala v povprečju z opel astro ecoflex porabil za 0,8 litra manj dizelskega goriva kot najboljši zmagovalec pred njim.

V Celju je za bogat spremljevalni program poskrbel Avtocenter Celeia, ki je srečnežu podelil tudi brezplačno uporabo avtomobila opel insignia za en vikend, za animacijo in dobro glasbo je skrbel Radio Fantasy, obiskovalce pa je na varno vožnjo s svojimi napravami opozarjala tudi Agencija za varnost prometa (AVP) Republike Slovenije.

Nižja poraba je bila zaradi dokaj ravninske trase pričakovana, ni pa bil pričakovan tako dober rezultat. Zmagovalni par je v povprečju porabil zgolj 3,3 litra dizla na sto prevoženih kilometrov.

Najbližja zasledovalca na skoraj 75 kilometrov dolgi trasi je Gregor Muc ugnal za 0,3 litra, svoj uspeh pa po razglasitvi rezultatov pojasnil: "Vsi prijatelji, ki me poznajo, lahko potrdijo, da sem varčen voznik že od prvega dne, ko sem kupil svoj avtomobil. Redno se trudim imeti čim nižjo porabo in jo tudi merim. Ko sem prišel v cilj, sem imel občutek, da bom med boljšimi. Moja strategija je bila, da poskušam s čim zmernejšo in čim počasnejšo vožnjo porabiti kar najmanj goriva. Težava je bila, ker sem moral vseskozi paziti, da nisem prekoračil predpisanega časa ure in 40 minut."

Nad odličnim rezultatom je bil nekoliko presenečen celo inštruktor varne in varčne vožnje pri Akademiji dobre vožnje Tilen Holynski, ki je med drugim napovedal, da bo finale v Ljubljani po tem rezultatu še bolj napet. "S tem rezultatom lahko Muc vsekakor pomeša štrene zmagovalcema v prvih dveh krogih. Pričakoval sem, da bo poraba nizka, tako dobrega rezultata pa si na glas nisem upal napovedati. K temu je vplivalo tudi to, da ni bilo veliko vzponov."

V naslednjih dneh bomo objavili članek in obširne fotogalerije iz zakulisja dogodka v Celju, ne zamudite pa tudi pogovora z zmagovalcem in VIP parom - rokometašoma Celja Pivovarne Laško Lukom Žvižejem in Davidom Razgorjem.

Med šestimi pari smo tudi tokrat gostili VIP-par, ki ga je sestavljal rokometni dvojec. V varčni vožnji sta se preizkusila člana slovenskega rokometnega kluba z največ trofejami, Celja Pivovarna Laško, Luka Žvižej in David Razgor. Med vsemi pari sta progo prevozila najhitreje, a tudi z najvišjo porabo. Kljub zadnjemu mestu sta se rokometaša izkazala z varčnostjo, saj sta v povprečju porabila le 4,3 litra na sto prevoženih kilometrov.

Muc si je tako že priboril najmanj Garminovo navigacijsko napravo 1250 in je v igri, da si v velikem junijskem finalu v Ljubljani pribori glavno nagrado – opel astro ecoflex v trajno last. Če bi tudi vi radi sodelovali v igri Varčen voznik, spremljajte spletno stran zurnal24.si/varcen-voznik in časnik Žurnal24 ali pa se nam pridružite na Facebooku http://www.facebook.com/varcenvoznik – in se izobražujte o varčni in varni vožnji. Naslednji krog Varčnega voznika bo že 9. aprila v Murski Soboti. Prijave bomo na spletnem portalu pobirali 14 dni prej.

Vrstni red druge tekme Varčen voznik
1. Gregor Muc in Nina Butala, čas 1:36:25, poraba 3,3 l/100 km
2. Mitja Teršek in Tjaša Teršek, čas 1:33:06, poraba 3,6 l/100 km
3. Simon Berčič in David Ekar, čas 1:35:50, poraba 3,6 l/100 km
4. Silvo Žveplan in Mateja Gaber Žveplan, čas 1:30:30, poraba 3,9 l/100 km
5. Andrej Mele in Sonja Kovač, čas 1:32:15, poraba 4,2 l/100 km
6. Luka Žvižej in David Razgor, čas 1:25:41, poraba 4,3 l/100 km

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.