Avto
9314 ogledov

Z eno roko je po avtocesti vozil 372 km/h

Ferrari nemška avtocesta Youtube
Na prazni avtocesti si je dal duška na nespameten način.

Iz Nemčije prihaja video, ki ne bi smel biti posnet. Na njem voznik hiperšportnega modela ferrari laferrari izkoristi priložnost, da je te dni na nemških avtocestah le malo prometa. In ker na določenih odsekih v Nemčiji ni omejitve hitrosti, je pognal ferrarija povsem do konca. 

Kot je razvidno s posnetka, pa je ob tem v eni roki držal telefon, s katerim je snemal dogajanje iz avta. Zelo nespametno. 

Ne poskušajte tega pri nas

Tudi slovenski policisti in Dars v zadnjih tednih poročajo o tem, da so nekateri vozniki avtoceste v svojih glavah prekvalificirali v dirkališča in prihaja do nadpovprečno visokih odstopanj od predpisane hitrosti. Zato na naših avtocestah poteka poostren nadzor nad dogajanjem. Pri tem si policisti pomagajo z vozili za videosledenje s sistemom provida, s katerim so pred dnevi med drugim zasačili državnega sekretarja. 

Obstaja pa še precej enostavnejši in za policiste varnejši način odkrivanja prehitrih voznikov, saj je dovolj, da se policist postavi na enega od nadvozov z napravo trucam II, ki na daljavo izmeri hitrost (in varnostno razdaljo), hkrati pa še naredi dokazno fotografijo kršitelja.

Radar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Toma 15:36 21.april 2020.

    Lahko, ko ni bilo veliko nemških jajc na cesti, da traktorjev ne omenjam.

  • anton55 11:43 21.april 2020.

    Fulda-Kassel,dobro ga ferrari potegne.Lahko bi imel še eno brzino.

  • jjjaaannneeezzz 10:35 21.april 2020.

    Ne bom probal. Ampak tipo je celo prehiteval ene, ki so vozili zraven kakih 250 na uro manj.