Avto
583 ogledov

Za 30 odstokov nižja porabo goriva z Magnufuel? Ne nasedajte!

Magnafuel Printscreen: Magnafuel
Premislite pred nakupom proizvoda MagnuFuel so zapisali na straneh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Prodajalec s sedežem v ZDA ob nakupu proizvoda obljublja za 20 odstotkov nižjo porabo goriva.

"Nisem mogel verjeti, vendar moja poraba goriva se je zmanjšala za 30 odstotkov," piše v pismu neznani uporabnik, ki se predstavi kot taksist na spletni strani Voznikov blog ter kot rešitevlja omenja napravo MagnuFuel. Sporočilo je močno oglaševano tudi na spletnem omrežju Facebook.

Ponudnik ponuja "strokovno pojasnilo"

Kot piše na spletnih straneh ponudnika naprave, naj bi vsaka vrsta goriva, ne glede na to, kje je shranjena, neprestano spreminjala svojo sestavo zaradi vplivanja temperature in vlage. To širi in krči gorivo. Molekule ogljikovodika (osnova vsakega goriva) začenjajo gravitirati ena proti drugi, kar tvori molekularne skupine “strdke molekul”. Ti “strdki” ne morejo popolnoma izgoreti, saj je del njih zunaj kisikove cone. Ko gre gorivo skozi cono, kjer je nameščen Magnufuel , magnetnoresonančna frekvenca, ki jo proizvaja naprava, razbije “strdke” na pozitivno nabite posamične molekule. Na tak način kisikove molekule prodirajo v vsako molekulo goriva, kar pomaga pri dokončnem izgorevanju mešanice goriva in zraka.

Magnafuel | Avtor: Printscreen: Magnafuel Printscreen: Magnafuel
Rezultat je nižja poraba goriva in zmanjšanje škodljivih izpuhov. Glavni del naprave Magnufuel je neodim magnet (NdFeB), ki je sestavljen iz dveh delov. Do danes ima lahko tak učinek samo skupina neodim magnetov, izdelanih s posebno tehnologijo (Patent ZDA № 4.802.931, 4.496.395, 7.458.412, ki ga je izdala korporacija "General Motors“). Tako piše na strani ponudnika.

Ministrstvo: "Ne nasedajte"

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na svoji strani objavilo, da so navedbe v oglasu neresnične, zato predlagajo, da oglaševalskemu sporočilu za to napravo ne nasedete, saj z njo zanesljivo ne boste prihranili, kvečjemu potrošili dodaten denar za nakup naprave. Proizvod ni na voljo v Sloveniji, temveč je do naročnikov v Sloveniji distribuiran preko kurirske službe, ki izvaja le dostavo naročenega izdelka.

Na ministrstvu svetujejo, da, če ste izdelek že kupili, imate, skladno z določili 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, možnost odstopiti od pogodbe v roku 14 dni od prejema izdelka, ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za vašo odločitev. Pri tem pa se morate zavedati, da naprava prihaja direktno iz tujine, zato previdnost pri vračanju blaga naj ne bo odveč. Lahko namreč ostanete tako brez denarja kot tudi brez izdelka.

Mercedes-benz CLS | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Zakon o varstvu potrošnikov velja le za ozemlje Slovenije. V kolikor potrošnik kupi blago v drugi državi članici EU, lahko morebitne reklamacije rešuje preko pristojnega Evropskega potrošniškega centra v Sloveniji (epc(at)epc.si). V kolikor pa blago kupi direktno v tretji državi (Kitajska, ZDA, itd), pa pomoč potrošnikom v primeru reševanja reklamacij v Sloveniji ni zagotovljena in jo rešuje vsak posameznik na svoj način.

Na Hrvaškem HAK ogorčen

Hrvaški spetni portal Telegram je objavil odziv Hrvaškega Avtokluba (HAK), saj je ponudnik proizvoda MagnuFuel navajal, da nakup naprave priporoča tudi njoihva inštitucija.

“Hrvaški autoklub ni nikakor povezan s proizvodom, zato ga ne moremo pripročiti za uporabo. Ponudnik proizvoda ne razpolaga z nikakršnim soglasjem Hrvaškega autokluba glede proizvoda, znak in naziv Hrvaškega autokluba pa se uporablja nepooblaščeno in brez odobrenja, so v izjavi zapisali pri HAK.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 17:28 05.februar 2016.

    Vsakih 5-10 let to nekdo na novo izumi.Stvar je stara vsaj 20 let in še nikoli ni delovalo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:45 05.februar 2016.

    Ja pa dobr lepo da so ogorčeni in vse to ampak če ne bo noben od akterjev za to kaznovan za to goljufijo to ne pomeni nič.