Avto
177 ogledov

Za 4 km/h preveč dobil astronomsko kazen

Švicarska policija EPA
Švica je znana kot država strogih kazni za prometne prekrške. To na svoji koži še posebej občutijo turisti. A dogodek, ko je moral neki Avstrijec zaradi prekoračenih štirih kilometrov na uro na koncu plačati 830 evrov, je že prek meje še mogočega.

Avstrijski avtomobilistični kljub ÖeAMTC je nedavno opozoril svoje člane, naj v Švici še posebej vestno spoštujejo prometne predpise. Neki voznik je namreč "padel" na radarsko kontrolo policistov, ki so ugotovili, da je vozil štiri kilometre na uro prek omejitve. Avstrijec je pogumno upal ugovarjati, saj je menil, da bi policisti lahko pokazali vsaj malo milosti. Na koncu je zavrnil plačilo 30 evrov kazni in se pritožil na policijski zapisnik.

A verjetno mu je kmalu postalo zelo žal, saj je sodnik za prekrške potrdil ugotovitev policije in mu predpisano kazen zasolil še za 800 evrov. Skupno je tako moral plačati kar 830 evrov.

Na ÖeAMTC se je obrnil tudi neki Dunajčan, ki ga je zabolela glava, ko so ga zasačili pri vožnji prek polne črte. Plačati je moral kar 600 evrov kazni.

Plačajte z jezikom za zobmi

ÖeAMTC je svojim članom zato namenil nasvet, ki gotovo velja tudi za slovenske voznike na poti skozi Švico: spoštujte predpise, če pa vas že zalotijo pri prekršku, se nikar ne pregovarjajte in nemudoma plačajte, naj vas še tako žuli jezik. Vsaka pritožba bo namreč močno povišala znesek.

Komentarjev 3
  • Oxxo 12:28 23.september 2012.

    Kakšen "bau" "bau" delajo... Kakšne so pa kazni v Sloveniji - primerjajte osebne dohodke in višino kazni pretvorite v % OD.Pa da vidimo kateri policaji bolj spraznejo denarnico...

  • ODDAR 11:56 23.september 2012.

    Pravilno,če ga pokidaš odgovarjaj.Plačaj in šuti.

  • Trsten 12:37 16.avgust 2012.

    Zokija bi spustili brez kazni, saj zna tudi zajokati ob takih primerih.Ponavadi so njegovi prevajalci bolj pametni in ne prevajajo besed, kot so marš uPM in k..c te gleda, ter podobnih domislic iz ba....ske folklore.