Avto
71 ogledov

Za Bentleyjevega oblikovalca usoden Facebook?

Luc Donckerwolke Volkswagen
Korporacijo Volkswagen zapušča eden njihovih najbolj vplivnih oblikovalcev v zadnjih letih Luc Donckerwolke, ki je odgovoren za takšne mojstrovine, kot je lamborghini murcielago.

Da 49-letni Belgijec zapušča VW, je v imenu korporacije zgolj s skopim pojasnilom za javnost brez navajanja vzrokov sporočil glavni šef oblikovanja pri VW Walter de Silva. Zato mnogi že razmišljajo, da si je Luc Donckerwolke, od leta 2012 prvi mož za obliko pri VW-jevi ultraprestižni znamki Bentley, usodni strel v koleno sprožil kar sam marca, ko je sarkastično kritiziral v New Yorku predstavljenega konceptnega lincolna continental.

Donckerwolke je namreč izdelek Fordove premium znamke označil za le slabo oblikovalsko kopijo serijskega bentley flying spura in je kar prek Facebooka Američane vprašal: "Ali želite, da vam pošljemo še orodja za serijsko izdelavo? Jaz bi ga raje imenoval koncept flying spur in obdržal štiri okrogle luči."

Pri Lincolnu so se na te besede ostro odzvali in jih označili za žaljive.

Pustil močan pečat

Donkerwolke je bil pri Volkswagnu zaposlen vrsto let in pomagal oblikovati nekaj zelo zanimivih izdelkov za tri različne znamke koncerna. Tako se je podpisal pod audija R8 le mans, lamborghinija murcielaga in gallarda ter konceptnega seata tribu suv, poroča Automotive News.

Njegov zadnji oblikovalski dosežek je bil na avtosalonu v Ženevi zelo toplo sprejet koncept EXP 10 speed 6, v pripravi pa je tudi prvi znamkin serijski SUV bentley bentayga. Doncekrwolke je tudi dobitnik prestižne oblikovalske nagrade Red Dot.

Kot novi šef oblikovanja za Bentley ga bo nadomestil Stefan Sielaff, še en veteran, ki je doslej bdel nad notranjim dizajnom celotnega koncerna, to funkcijo naj bi obdržal tudi v bodoče. Nadaljnja poklicna pot Doncekrwolkeja za zdaj ni znana, a gotovo še ni rekel zadnje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.