Avto
2264 ogledov

Za kilometer vleke boste plačali okoli dva evra

Okvara na cesti Shutterstock
V stroških vlečnega vozila je polno postavk.

"Avtovleke po svojih cenikih zaračunajo okoli dva evra na kilometer," so pri Zavarovalnici Maribor odgovorili na vprašanje, koliko na primer stane prevoz vozila iz Hrvaške, Italije ali Avstrije. Na strošek prevoza vozila vpliva več dejavnikov, kot so "startnina, dolžina vleke, reševanje vozila, oteženo nakladanje, uporaba dvigala in asistenčna storitev v nedeljo ali ponoči", so dejali na Generaliju. Podobno so odgovorili pri Triglavu, kjer so dodali težo vozila in stroške cestnin.

Kilometrina se obračuna v obe smeri

Konkretnejši so bili na AMZS, kjer so zapisali, da kilometer vleke za vozila, lažja od 2.500 kilogramov (tolikšna ja masa večine avtomobilov, tudi na primer BMW X6), v Sloveniji stane 1,03 evra, po Hrvaški 1,10 evra in po Evropski uniji 1,32 evra. Pozor, kilometrina se obračuna v obe smeri, torej tudi ko je vlečno vozilo prazno, opozarja Vojko Hlupić z AMZS. Za vozila z maso od 2.500 do 3.500 kilogramov se k osnovni ceni na kilometer doda 30 odstotkov, vozila, težja od 3.500 kilogramov, pa v članskih ugodnostih AMZS niso predvidena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.