Avto
60 ogledov

"Za otroka bo že dober"

Za tako vesel izraz na obrazu bodo po novem potrebni vsaj štirje meseci več trud Žurnal24 main
Starši, ki želijo svojim najstnikom kupiti starejši manjši avtomobil, lahko s tem svojega otroka izpostavljajo nevarnosti.

To svarijo strokovnjaki britanske revije Injury Prevention. Raziskava nesreč mladih voznikov, starih med 15 in 17 let, ki so med letoma 2008 in 2013 umrli v prometnih nesrečah v ZDA, je pokazala, da so bila vozila v 48 odstotkih nesreč stara 11 let ali več.

Avtomobili najstnikov so - v primerjavi z nekoliko mlajšimi modeli, ki jih vozijo njihovi starši - običajno stari, majhni in jim pogosto primanjkuje varnostne opreme.

"Večji, težji avtomobili v primeru trčenja nudijo boljšo varnost kot manjša, lažja vozila," kaže raziskava, ki jo je vodila Anne McCartt iz zavarovalniškega inštituta za avtocestno varnost v Arlingtonu v Virginiji.

"Novejša vozila imajo - splošno gledano - boljše teste v primeru trčenja in pomembno varnostno opremo, kot so nadzor elektronske stabilnosti, ki preprečuje zdrse, in stranske varnostne blazine."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.