Avto
133 ogledov

Za umazane tablice 160 evrov

Zaradi neberljivih registrskih tablic vas lahko policisti oglobijo. Enako velja Žurnal24 main
Pozimi, ko je na cestah še posebej veliko umazanije, so tudi avtomobili praviloma veliko bolj umazani. Ne samo svetila in stekla, tudi registrske tablice morate ohranjati čiste.

Zakon o varnosti cestnega prometa določa, da mora lastnik poskrbeti za dobro vidne in čitljive registrske tablice v vseh razmerah. Če jih lastnik avtomobila zanemarja, da lahko policisti kaznujejo s 160 evri kazni. Lani so tako policisti izrekli 369 tovrstnih kršitev, v katere pa so vključene tudi upognjene, zakrite ali prevlečene registrske tablice. Leto poprej je bilo tovrstnih kršitev 406.

Zaradi merjenja hitrosti je tudi prepovedano spreminjati naklon tablic;če to storite vas lahko policisti prav tako oglobijo. Če vam ukradejo tablico, morate krajo prijaviti policiji, če pa jo izgubite, to prijavite upravni enoti. Izdelava nove registrske tablice stane 16 evrov, cena izdelave dveh je 26 evrov. Čakalna doba na nove tablice je od sedem do deset dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.