Avto
12 ogledov

Zabil se je v drevo, da bi preizkusil blazini

Bizarna nesreča
1/2
Nemška policija
Lastnika mondea je zelo mučilo vprašanje, ali se bosta v primeru nesreče zračni blazini v njegovem avtomobilu sprožili in ga obvarovali. Odločil se je, da bo njuno delovanje preizkusil kar sam, zato se je namerno zaletel v drevo.

K sreči sta čelni zračni blazini v drugi generaciji ford mondea še kako dobro delovali, tako da jo je Uwe Schrager iz mesta Goslar odnesel brez poškodb. Policija, ki je prišla na kraj trka, pa najprej ni mogla verjeti, kako je do nesreče prišlo, saj je bila zgodba 45-letnika preveč neverjetna, poroča Austrian Times.

A alkotest je bil negativen, tudi sicer bi mondeo kar težko "po naključju" naletel na osamljeno drevo. Povrh vsega je Uwe ob prihodu policije ravno nalagal odpadli odbijač v prtljažnik, da bi ga doma sam popravil, tudi za zračni blazini je bil prepričan, da ju bo zložil nazaj v volanski obroč in prostor pred sopotnikom, tako da bosta pripravljeni, če ju bo znova potreboval.

Ko je brezposelni Uwe omenil, da bo račun kljub namerni nesreči gotovo poravnala zavarovalnica, policistom ni preostalo drugega, kot da mu odvzamejo vozniško dovoljenje in ga pošljejo na zdravniški pregled k psihiatru.

Komentarjev 2
  • Slodrifter 11:24 14.maj 2013.

    mater si glup. dejal je, da bo kljub namerni nesreči stroške poravnala zavarovalnica. če ni to signal, da si moten v glavi, potem ti priporočam, da obiščeš psihiatra tudi sam.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:13 14.maj 2013.

    ampak nobenemu ni škodil in s svojim avtom lahko počneš kar hočeš ,bi policaje raje malo dali na psihiatrični razgovor.Samo da človeka kaznujejo pa so srečni