Avto
22 ogledov

ŽAL: B-max poenostavil vse

Ford B-max
1/11
Anže Petkovšek
Ford B-max nima B-stebrička, zato je posedanje otrok na zadnje sedeže skozi 1,5 metra široko odprtino preprosto. A mali MPV je zelo iznajdljiv tudi na cesti. B-max je finalist kategorije mestni avto.

Narejen je na platformi fieste, od katere je 11 centimetrov daljši. Zaradi enoprostorske zasnove in višjega težišča daje vtis večjega vozila, drsna vrata se odpirajo le ročno. Zadnje sedeže se zloži tako, da lahko prevažamo predmete do dolžine 2,35 metra. Prtljažnik z dvojnim dnom v osnovi meri 304 litre, povečamo ga lahko na 1.386 litrov.

  • Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ 

B-max ima vgrajen sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih – do 15 kilometrov na uro (km/h) povsem prepreči trk, med 15 in 30 km/h pa omili njegove posledice. Vozniku je na voljo kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in sistem klic v sili. Sistem sync z glasovnimi ukazi olajša upravljanje glasbe ali telefona.

Cena po ceniku (brez popusta) za vstopni model: 15.910 evrov, s popustom: 12.360 evrov (1,4-litrski Duratec 66 kilovatov moči (90 KM).

Obračalni krog: 10,4 meta Dolžina: 4.080 milimetrov

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP)
Odrasli: 92 odstotkov, otroci: 84 odstotkov, pešci: 67 odstotkov, varnostni sistemi: 71 odstotkov

Še več o B-maxu v predstavitvi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.