Avto
182 ogledov

Zapor, ker je z veyronom zapeljal v jezero

Nesrečni lastnik bugatti veyrona je po nesreči avtomobil odpisal. Foto: Youtube Žurnal24 main
Verjetno se spomnite tipa, ki je pred leti zapeljal s skoraj novim bugatti veyronom v jezero, ker naj bi se izmikal pelikanu. A njegov poskus zavarovalniške prevare ga bo drago stal, saj ga je sodišče v sredo poslalo v zapor.

Američan Andy House je oktobra 2009 kupil okoli milijon evrov vrednega bugatti veyrona. Takoj ga je zavaroval za več kot dva milijona evrov, že mesec kasneje pa z njim doživel "nesrečo." Avto se je znašel v nekem jezeru v zvezni državi Teksas, voznik pa je trdil, da se je nesreča zgodila zaradi izogibanja velike ptice, ki da se mu je znašla na poti. Da pa se mu sploh ni skušal resno izogniti, naj bi bili krivi komarji, ki so ga v tistem trenutku pikali.

Na pravo "nesrečo"  voznika pa je dogodek posnel naključni mimovozeli avto, ki je z vzporedne ceste snemal dragoceni avto med vožnjo in tudi trenutek, ko je brez zaviranja in brez vidnega vzroka zapeljal z asfalta na travnik in v vodo. 

Sodišče je po šestih letih sedaj sklenilo, da je House kriv poskusa prevare. Grozilo mu je do 20 let zapora, ker je pod težo dokazov krivdo raje priznal, se je sodnik odločil za eno leto in še tri leta nadzora, ko bo na prostosti.

Po poročanju KTRE mora House vrniti tudi znesek, ki si ga je že izboril v pravdanju z zavarovalnico v višini okoli 650.000 evrov.

Menda naj bi House takoj po nakupu veyrona že skušal tudi nanovačiti nekoga, da bi mu ga ukradel in ga zažgal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.