Avto
65 ogledov

Zaprto, da ne bi komu zdrsnilo

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Hoferjeve črpalke. Zakaj ob nedeljah ni mogoče točiti goriva, čeprav nimajo posadke.

Delovni čas. “V nedeljo sem šel v Hofer v Ilirski Bistrici. Ker mi je že svetila lučka, sem hotel še natočiti bencin na njihovi črpalki, a sem ugotovil, da je zaprta. Ni mi jasno, zakaj zaprejo črpalko, saj na njej tako in tako nihče ne dela,” se sprašuje naš bralec.

V družbi FE-Trading, ki upravlja črpalke na Hoferjevih parkiriščih, so pojasnili, da imajo od 2. novembra na bencinskih servisih zimski delovni čas, kar pomeni, da po 22. uri ter ob nedeljah in praznikih ne delujejo. “Takšen delovni čas imamo pozimi, in sicer zaradi čiščenja snega in zamrznitve cestišča, saj ob posameznih poslovalnicah Hofer čez noč ter ob nedeljah in praznikih snega ne čistijo,” so pojasnili. Načrtujejo, da bodo od marca prihodnje leto bencinski servisi odprti 24 ur na dan vsak dan.

FE-Trading ima trenutno na Hoferjevih parkiriščih šest delujočih črpalk, napovedali pa so jih 15. Ali bodo nove gradili še letos, trenutno ne morejo napovedati, saj še zbirajo gradbena in druga dovoljenja.

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 13:32 24.november 2012.

    Mene pa zanima kakšne izkušnje imate z gorivom pri Hofer-ju. Dizel konkretno. Jaz sem imel kar težave z zagonom motorja ... ko sem nehal tankat pri njih so se tudi težave nehale ...