Avto
19 ogledov

Zaradi oglasa za jugo grožnje s smrtjo

V ZDA so konec 90. let prodali nekaj čez 140 tisoč jugov. Čeprav o njem kroži ve Žurnal24 main
Američanu, ki je na spletu prodajal juga kot kup govna, so zaradi oglasa grozili s smrtjo. "Srbi ne razumejo šale," pravi avtor.

Prejšnji teden smo poročali o duhovitem oglasu na neki spletni strani v Los Angelesu, prek katerega je želel 43-letnik odprodati svojega juga.

A Američan, ki noče biti imenovan, si ni mislil, v kakšno osje gnezdo je dregnil, saj se je nanj usul plaz žaljivk iz domovine juga.

Kot je odgovoril na vprašanja srbske Politike, njegov namen sploh ni bil zlonameren, temveč povsem humorne narave. Na duhovit način je želel predstaviti svoje 22-letne izkušnje z avtomobilom, ki je v ameriški spomin zapisan kot eden najslabših avtomobilov, kar so jih kdaj proizvedli. A so po njegovem mnenju Srbi oglas vzeli preveč osebno. "Prejel sem ogromno elektronske pošte, od katere je polovica rasno žaljiva do Američanov, polna vulgarizmov, pa tudi groženj s smrtjo."

Pri tem lastnik juga pripominja, da so njegovi starši pravzaprav Evropejci, zato žaljenje na račun Američanov ni primerno.

In kaj je bilo zapisano v oglasu?
"Prodaja se kup govna. Zrisal ga je retardiran inženir, sestavila pa skupina pijanih delavcev. Pločevinka kokakole je trpežnejša od tega avtomobila. Njegove zmogljivosti in vodljivost so podobne trgovskim vozičkom. Da bo zjutraj vžgal, se lahko zanesete toliko kot na Bernieja Madoffa [zloglasni bankir], vrednost pa ohranja tako kot hiše v Alabami. Najslabši avtomobil, kar si jih lahko privoščite. Prinesite 2.200 dolarjev in imeli boste kos … zgodovine."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.