Avto
14 ogledov

Zaradi vode lahko odpovedo zračne blazine

Toyota yaris trend Gregor Prebil
Toyota se je odločila vpoklicati skoraj 900.000 vozil, pri katerih obstaja verjetnost, da se v kritičnem trenutku zračne blazine ne bi sprožile. V Sloveniji spornih modelov ne prodajajo.

Skupno število vpoklicanih vozil je 885.000, gre pa za modele camry, camry hybrid, avalon, avalon hybrid in venza, ki so bili narejeni med leti 2012 in 2013. Kar 847.000 vozil je bilo prodanih v ZDA, zato je udarec za Toyoto še posebej hud, saj je denimo camry najbolj prodajan avtomobil sploh na tamkajšnjem trgu.

Pri Toyoti so pojasnili, da lahko pride do vdora vode v kontrolni modul nad delovanjem zračnih blazin, zato lahko ta odpove. Lahko pride tudi do odpovedi volanskega servoojačevalnika. Nimajo pa podatkov o nesrečah, v katerih bi prišlo do tega pojava.

Gre že za tretji večji vpoklic Toyote v zadnjih tednih, skupno kar 2,2 milijona vozil, letos pa že šest milijonov, poroča BBC. Vsi vpoklici pa so se v veliki večini primerov nanašali na ameriški trg, a anlitiki vseeno opozarjajo, da bi lahko ponavljajoči vpoklici resno načeli Toyotin imidž znamke zelo zanesljivih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.