Avto
145 ogledov

Zaradi Žalca bo prestižni BMW še lepši

BMW Facebook
Žalska družba Novem Car Interior Design, ki je v nemški lasti, začenja s proizvodnjo lesenih in aluminijastih dekorativnih izdelkov za novo različico prestižnega avtomobilskega modela BMW 7.

Direktor družbe Matjaž Omladič pravi, da trenutno postavljajo infrastrukturo za nov projekt, naložbo pa je ocenil na 5,5 milijona evrov.

Naložbo bodo po Omladičevih besedah zaključili v začetku leta 2016. Trenutno teče predserijska proizvodnja, začetek serijske proizvodnje pa je predviden junija, medtem ko bo novi model BMW predstavljen septembra. Avtomobil bo, kot pišejo Finance, predvidoma stal od 100.000 evrov.

Po Omladičevi oceni bo ob polni proizvodnji BMW 7 predvidoma v začetku prihodnjega leta ustvarjenih dodatnih okoli 150 delovnih mest, Novem pa bo zaposloval tudi skozi vse letošnje leto. Trenutno je v Novemu zaposlenih 430 delavcev.

"V poslovnem letu 2015/2016 se bo realizacija na račun BMW 7 v naši tovarni predvidoma povečala za okoli 30 odstotkov v primerjavi s poslovnim letom 2014/2015," je danes dejal Omladič.

Novem, kjer je proizvodnja letos enoizmenska, prihodnje leto pa bo potekala v treh izmenah, je lani prek agencije Spirit prejel milijon evrov nepovratnih sredstev za nov projekt.

Prepričali so jih, da znajo

To je prvič, da bo Novem delal celoten interjer za avtomobil najvišjega cenovnega razreda. Posel so dobili, tako Omladič za Finance, ker so lastnika, koncern Novem Car Interior Design, z dozdajšnjim delom prepričali, da znajo proizvodnjo zahtevnih delov izpeljati najbolj optimalno. Pomaga tudi, da so blizu Nemčije, kjer BMW 7 izdelujejo.

Družba, ki se ukvarja s proizvodnjo komponent za avtomobilsko in ostalo industrijo, je leto 2013 zaključila s 37,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, čisti dobiček pa je znašal skoraj 286.000 evrov. V poslovnem letu 2014, ki se končuje marca, pa bodo te rezultate izboljšali.

Komentarjev 1
  • donator 21:19 07.januar 2015.

    BRAVO NAŠI! Zelo vesela novica, take stvari mi dajo elan za naprej tudi v mojem poslu. Srečno!