Avto
9 ogledov

Zastoji proti Primorski in v nasprotno smer

Zastoji v Sloveniji Žurnal24 main
Poletna turistična sezona. Med sezono štiri večje obnove in več manjših investicijskih vzdrževalnih del. Ta niso napovedana vnaprej, bo pa Dars o njih obveščal voznike.

Na slovenskih cestah bodo v poletni turistični sezoni štiri večje obnove, redna manjša investicijska vzdrževalna dela pa bodo predvidoma izvajali na celotnem starejšem avtocestnem omrežju, napovedujejo na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Dodajajo, da bodo večino del, kot so popravila jeklene varnostne ograje, košnja trave, krpanje vozišča in postavljanje zapor za izvajalce obnovitvenih del, opravljali delavci Darsa. "Število vzdrževalnih ekip in vozil je omejeno, zato so ekipe odgovorne tudi za intervencije ob izrednih dogodkih, kot so nesreče, okvare vozil in zastoji."

"Tako kljub vnaprej načrtovanim vzdrževalnim delom teh večkrat ni mogoče opraviti v predvidenih terminih," pravijo na Darsu in dodajajo, da z načrtom zapor skoraj vsak dan seznanjajo Prometno-informacijski center za državne ceste, ki o obnovah in zaporah ažurno poroča.

Trajajo največ nekaj dni

Ko bodo vzdrževalna dela opravljali delavci Darsa, bodo delovne zapore trajale dan ali dva, za malo zahtevnejša dela nekaj dni. "Terminsko niso določene oziroma napovedane in se izvajajo glede na dejanske potrebe, včasih pa so tudi nujne in jih je treba izvesti takoj," pojasnjujejo na Darsu.

Dodajajo, da do sredine septembra v predoru Karavanke ne načrtujejo nobenih vzdrževalnih del, ki bi vplivala na pretočnost prometa. Najdlje bo oviran promet na ljubljanski obvoznici, kjer so dela začeli konec maja, končali pa jih bodo predvidoma do konca avgusta.

Od enega do treh mesecev

Odsek med Gabrkom in Sežano bodo obnovili v 28 dneh, napovedujejo na Darsu. Zaporo bodo začeli postavljati predvidoma danes: "V prvi fazi bo zapora dolga približno tri kilometre, za promet pa bosta zaprta uvoz na avtocesto prek priključka Sežana vzhod v smeri Ljubljane in izvoz z avtoceste Sežana vzhod iz smeri Italije." Odsek med Postojno in Uncem bodo obnovili v 46, med Divačo in Kozino pa v 48 dneh. Najdlje, tri mesece, bodo obnavljali severno ljubljansko obvoznico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.