Avto
3522 ogledov

Zavarovanje, kot bi ga želeli imeti vsi

Generali Zavarovalnica Generali Zavarovalnica
Zavarovanje odgovornosti, kasko, delni kasko, asistenca … Kaj sploh potrebujem za svoj avto? Še sreča, da je verodostojen odgovor 24 ur na dlani.

Ponudba zavarovanj za vozila je v zadnjih letih postala pestra, velikokrat se zdi tudi zapletena. Pri Generali zavarovalnici pa je na prvem mestu zadovoljstvo strank, zato je ponudba zavarovanj izdelana tako, da lahko vsakdo glede na svoje potrebe in vozilo zlahka najde tisto, kar potrebuje za poti brez skrbi. 

Generali je sodobna zavarovalnica, zato je prav vsak dan in uro v letu prek spletnih platform in aplikacij na g24.si ali na wiz.si na razpolago svojim strankam v dobrem in slabem. Seveda tudi klasično v poslovalnicah, pri zastopniku ali po telefonu. Zadovoljstvo in brezskrbnost sta v tej zavarovalnici vedno na prvem mestu – to sta vrednoti, ki ju kot vseživljenjski partner svojih zavarovancev skrbno negujejo. 

Poškodovan avto nesreča zavarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepričajte se z informativnim izračunom

Kako torej izbrati pravo zavarovanje za svojega jeklenega konjička? Najlažje bo, če za začetek naredite informativni izračun prek ene od dveh spletnih točk G24 ali Wiz.

V obrazec vnesete osnovne podatke o vozilu in že v drugem koraku lahko (anonimno) vidite izračun vaše premije avtomobilske premije, pa tudi možnosti za primer splošnega ali delnega kaska. Izračunana premija je samo začetek, saj jo je mogoče v nadaljevanju postopka še precej prilagoditi, če odgovorite na nekaj enostavnih vprašanj o vas in vaših voznih navadah. Celotno sklenitev zavarovanja lahko opravite v udobju vašega kavča in prepričani smo, da boste prijetno presenečeni nad končnim izračunom.

In med čim sploh izbrati? Glede zavarovanja avtomobilske odgovornosti ni dvoma, saj gre za obvezno zavarovanje vsakega avta. Namenjeno je kritju materialne in nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. Skleniti ga mora vsak lastnik vozila, še preden se z vozilom poda v promet. Ker zavarovanje AO ne krije škode, ki jo zaradi telesnih poškodb utrpi voznik motornega vozila kot povzročitelj prometne nesreče, priporočamo dodatno zavarovanje voznika z zavarovanjem AO Plus. Z izbiro zelene karte (mednarodna karta za zavarovanje motornega vozila) pa dokazujete veljavnost obveznega avtomobilskega zavarovanja v skorajda vseh evropskih in nekaterih neevropskih sredozemskih državah.

Naslednja dilema pa je kasko ali ne kasko? Razlogov, zakaj dodatno zavarovati avto, je ogromno, precej več kot tistih proti. S splošnim kaskom ali delnim kaskom si vnaprej odpravimo skrbi glede stroškov, ki nastanejo pri poškodbi našega avta, če smo nezgodo povzročili sami, če je povzročitelj neznan, če gre za trk z živaljo ali nam vozilo poškoduje vremenska ujma. Z izbiro pravilnega zavarovanja bomo ohranili zadovoljstvo z avtom, podaljšali njegovo življenjsko dobo in ohranili optimalni ostanek njegove vrednosti, ko ga bomo želeli zamenjati.

Kako izbrati med splošnim ali delnim kaskom? Splošni kasko krije večino škode, ki nastane na vozilu neodvisno od voznikove volje med upravljanjem ali v stanju mirovanja (ne krije pa na primer toče ali kraje). Od zavarovanja avtomobilske odgovornosti se razlikuje v tem, da krije povzročeno škodo na vašem vozilu in ne škode, ki je povzročena tretjim osebam.

Kasko zavarovanje vozila je posebej priporočljivo za vse lastnike starejših avtov, ki si ob morebitni škodi ne želijo ali si ne bi mogli privoščiti popravila iz lastnega žepa. Na splošno pa naj ga sklenejo lastniki za:

  • osebna vozila do osmega leta starosti,
  • službena vozila,
  • starejša vozila z višjo vrednostjo,
  • vozila, kupljena na lizing ali kredit (obvezno).

Delni kasko pa je namenjen lastnikom, ki ocenijo, da zaradi nizke vrednosti vozila sklepanje splošnega avtomobilskega kaska iz stroškovnega vidika ni več smiselno. Prav tako se zanj odločajo tisti, ki želijo zaradi visoke vrednosti vozila še večjo stopnjo varnosti pri tveganjih, katerim je njihovo vozilo najpogosteje izpostavljeno. Delni kasko Generali zavarovalnice ima kar 13 različnih kritij, ki jih je mogoče medsebojno kombinirati in z njimi pokriti kar najširša varnostna tveganja: poškodbe, toča, krajo delov ali celega vozila, poškodovanje stekel, svetil in ogledal, trke z živalmi, nesreče z identificiranimi udeleženci v prometu, izgubo ključev, tatvino dokumentov, prtljage …

Z izbiro zavarovanj v paketu lahko svo­je vozilo zavarujete glede na vaše želje in potrebe, pri tem pa še dodatno prihranite. Prav tako so na voljo številne ugodnosti za vse izkušene in varne voznike, družine in tiste, ki imate pri Generali sklenjeno več zavarovanj.

Za resnično brezskrbno mobilnost poskrbi še Avto asistenca, s katero boste zavarovani za primere, ko je vozilo nevozno zaradi okvare, nezgode, kraje, težav s ključi ali gorivom doma in v tujini. Na kraju dogodka bodo opravili manjša popravila avtomobila ali ga pripeljali v najbližji servis, vam in vašim sopotnikom pa priskrbeli prevoz ali vsem pokrili stroške prenočišča. Zavarovani ste tudi za vse nujno zdravljenje v tujini. Zavarovanje nekaterih paketov asistence je pri Generali zavarovalnici mogoče skleniti tudi samostojno. 

Preverite, zakaj stranke cenijo Generali

Zakaj za zavarovanje vašega vozila izbrati Generali zavarovalnico? Odgovori so povzeti v neodvisni raziskavi GFK Zavarovalniški monitor, kjer je Generali zavarovalnica med vsemi v Sloveniji uvrščena na prvo mesto glede zadovoljstva strank - kar 88 odstotkov, od tega je polovica odgovorila, da so "zelo zadovoljne." Prav tako so Generali zavarovalnico stranke postavile na prvo mesto glede zadovoljstva pri uveljavljanju škodnih zahtevkov. Nadpovprečni so tudi glede na delež tistih, ki bi jih z veseljem toplo priporočili prijateljem in znancem. 

Odnos s strankami stalno nadgrajujejo in so med prvimi pri uvajanju sodobnih načinov komunikacije. Prijatelja spoznaš v nesreči. Z Generali zavarovalnico ne boste nikoli ostali sami. 

Kako lahko sklenete zavarovanje?

  • pri svojem zavarovalnem zastopniku,
  • po telefonu na 080 70 77,
  • na spletni prodajni točki G24 ali Wiz Avto,
  • v vseh poslovalnicah Generali.
Komentarjev 1
  • GAMEBOY 23:08 23.marec 2023.

    Tole nakladanje Generalija je brez veze. Kasko imaš kadar sam odločiš do kdaj si pripravljen odkupiti riziko. Nekateri nikoli ne zavarujejo kasko. Ni ene resnice.