Avto
885 ogledov

Zavarovanje pred točo za 50 evrov

Toča Jaka Dimc
Kasko zavarovanje samo za točo je mogoče skleniti le pri eni zavarovalnici, a je premija dražja kot pri drugi, kjer vključuje tudi poplavo, plaz, požar in potres.

Avtomobil je samo pred točo mogoče zavarovati le pri Adriaticu Slovenici. Pogoj je, da imate pri njih sklenjeno vsaj obvezno zavarovanje AO in AO plus, premija za to kritje, ki se imenuje D6, je odvisna od moči motorja in znaša približno 70 evrov. Seveda je pred sklenitvijo zavarovanja potreben strokovni pregled vozila, ki ga opravi cenilec. Če se pri pregledu ugotovijo poškodbe, ki so že predhodno nastale zaradi toče ali se tega ne more izključiti, ker je vozilo mokro ali umazano, se zavarovanje ne sklene.

Za 55 evrov še poplave, požar in potres

Pri Triglavu ločenega zavarovanja za točo ni mogoče skleniti, je pa vključena v delni kasko B, ki bi za vozila z močjo motorja med 60 in 70 kilovati stal okrog 55 evrov (brez paketnih ali drugih popustov), odvisna je namreč od moči motorja. Ta delni kasko B poleg toče krije tudi škodo, ki jo povzroči požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija (razen jedrske), vihar, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava ter hudourniška ali visoka voda. Kdor želi skleniti delni kasko B, mora pri Triglavu že imeti sklenjeno obvezno zavarovanje.

Tudi pri zavarovalnici Grawe imajo delno kasko kombinacijo B, ki krije požar, direktni udar strele, eksplozijo, vihar, snežni plaz, padec zračnega vozila in točo, ločenega zavarovanja samo za točo pa ni možno skleniti.

Na Zavarovalnici Tilia pravijo, da trije paketi, in sicer Popolni kasko, Franšizni kasko ter Kasko totalka, krijejo poškodbe zaradi toče, osnovnemu kasku pa se to kritje lahko doda z doplačilom. Kolikšnim, niso navedli.

Pozor pri odbitni franšizi

V Zavarovalnici Maribor je toča že vključena v osnovni kasko (prometna nesreča, delovanje naravnih sil, požar, poškodovanje vozila). Izbrana višina odbitne franšize (1, 2, 4 ali 8 odstotkov) pri tem paketu ne vpliva na izplačilo zaradi toče. V kasko paketu se lahko stranka sama odloči, ali bo zavarovala tudi tveganje toče, pri izplačilu škode pa se upošteva odbitna frašiza.

Splošni kasko le 40 evrov več

Ločenega zavarovanja za točo nimajo niti pri Generaliju, je pa vključeno v zavarovanje splošnega avtomobilskega kaska in zavarovanje delnega avtomobilskega kaska narava. Za novega clia, vrednega 11 tisoč evrov, bi delni kasko narava voznika s 50-odstotnim bonusom in enoodstotno odbitno franšizo stal 110 evrov, splošni kasko pa okrog 150 evrov. Izračun predpostavlja, da stranka zadnji dve leti ni povzročila škodnega dogodka iz naslova AO zavarovanja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.