Avto
19 ogledov

Zbudi tudi bolj lene voznike

Bojan Emeršič v družinskem zmagovalcu izbora za Žurnalov avto leta 2011 - ford c
1/5
Gregor Prebil
Slovenski igralec in televizijski voditelj Bojan Emeršič je na testu preizkusil družinski Žurnalov avto leta 2011 ford C-max.

"Prijetno sem presenečen, čeprav sem pred tem menil, da me avtomobili ne morejo več presenetiti, saj sem se jih v vseh teh letih, ko imam vozniški izpit, že malo naveličal. Sam imam velikega terenca s samodejnim menjalnikom, ki me je, priznam, polenil, v zadnjih letih sem temu celo prilagodil način vožnje. Motor v C-maxu, ki mu pomaga še turbina, pa je nekaj povsem drugega. Kar sili te, da voziš bolj dinamično, voznik občuti pospeševanje, med vožnjo pa sem se prav zabaval. Zdi se mi, da so manjši motorji v kombinaciji s turbopuhali korak v pravo smer," o družinskem avtomobilu leta 2011 ford C-maxu pravi Bojan Emeršič.

Igralec je preizkusil 1,6-litrski agregat ecoboost z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, pri katerem izpostavlja elastičnost, saj vozniku pri daljših vožnjah, ki jih je vajen, ni treba pogosto posegati po prestavni ročici.

Prostor za psa, plavutke in drsalke
Glavni akter filma Babica gre na jug ima svoj pogled na družinske avtomobile. Ti morajo biti predvsem praktični, ponujati pa morajo veliko prostora tako za potnike kot prtljago. "Avtomobil mora biti dobro pregleden, pomembno je, da se v njem tudi dobro sedi in da je udoben. C-maxa smo preizkusili na družinski vožnji. Všeč mi je, da je primeren tako za vožnjo po mestu – žena je bila navdušena nad sistemom za samodejno parkiranje, ki je dober pripomoček za nevešče bočnega parkiranja – kot za vožnjo na daljše razdalje. Sicer bi mi potrebovali večji avtomobil, saj pogosto s seboj v prtljažniku prevažamo psa, na istem mestu pa lahko poleti najdeš drsalke, pozimi pa plavutke," še dodaja Emeršič.