Avto
12 ogledov

Že naslednje leto se obeta bencinski cent

Bencinska črpalka Saša Despot
Po letih predlogov in usklajevanja vse kaže, da bo vlada že z drugim letom uvedla bencinski cent. Ta dajatev pa bi bila namenjena investicijskemu vzdrževanju javne cestne infrastrukture.

Po današnjem sestanku o 3A razvojni osi je minister Peter Gašperšič potrdil, da bo hkrati z nacionalnim programom predlagal uvedbo infrastrukturnega centa.Torej dodatne dajatve namenjene vzdrževanju cent, ki bi se obračunavala ob prodaji goriva.

Kot navaja STA, bi se po sedanjem predlogu  v letu 2016 plačevalo tri cente na liter goriva, v letu 2017 šest centov, od leta 2018 naprej pa devet centov. Višina te dajatve bo sicer znana po tem, ko bodo opredelili, koliko denarja je za načrtovane projekte potrebnega. Razmišljajo tudi o tem, da bi bila lahko ta dajatev na bencinskih servisih na avtocestah do dvakrat višja, na bencinskih servisih ob meji pa je ne bi zaračunavali.

 

Komentarjev 8
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:47 05.december 2015.

    Na drugi strani imajo pa namen pomagat bencinskim servisom do večjih marž z drobljenjem trga in ter dovoljenjem da je lahko na vsaki bencinski druga cena. Upam samo da jih bo pamet prej srečala preden bo prepozno.

  • Omega_v6 23:22 04.december 2015.

    Ja hudo je blagajna je prazna računi vladajoče garniture v tujini pa "lačni"!! Mi lahko dajemo tudi bencinski evro pa se z cestami nebo nič spremenilo!! Preprosto ne moremo zbrati toliko denarja,da ga elite nebi uspele nekaznovano pokrasti!!

  • Papaja Popi 16:49 04.december 2015.

    Ne pomaga nam noben cent niti 10 centov, dokler bodo kradli kjer morejo.Le še več bomo tankali izven Slovenije.