Avto
97 ogledov

Ženska na prometnem znaku ima prevelike prsi

Prometni znak
1/21
Facebook
Oblasti v švedskem mestecu Uppsala so ukazale zamenjavo vseh prometnih znakov, ki opozarjajo na prehod za pešce, saj so preveč provokativni. V fotogaleriji si lahko pogledate nekaj najbolj nenavadnih prometnih znakov.

Mestni veljaki namreč smatrajo, da ima silhueta ženske na prometnem znaku, ki opozarja na prehod za pešce, prevelike prsi in prekratko krilo, piše lokalni časnik Nya Tidning.

"Gre za zamenjavo znaka, ki je bil prepovedan že pred nekaj leti," je za časopis povedal eden od članov mestne oblasti. Znak s podobno silhueto je že leta 2008 izzval polemiko, takrat pa je bil označen kot preveč ženstven. Skupina neodvisnih oblikovalcev je znak oblikovala v duhu polne enakopravnosti, saj so moški daleč bolj množično zastopani na prometnih znakih.

Uprava, zadolžena za postavljanje prometnih znakov v mestu, meni, da je reakcija mestnih oblasti pretirana, a bodo morali kljub temu sporne znake zamenjati z novimi.

V fotogaleriji si lahko pogledate nekaj najbolj nenavadnih prometnih znakov.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 08:24 24.februar 2012.

    Ko bodo revici odstranili prsi in ji podaljšali krilo, bodo pa ugotovili, da ima noge preveč narazen. Grem glavo stavit, da si ga ti s(en)ilni mestni veljaki prav nemarno drkajo ob pogledu na ta znak.