Avto
11 ogledov

Ženski pogled iz zraka

1/38
Žurnal24 main
Ste si že ogledali lepote Julijcev, Bleda in Bohinja iz zraka? Nas je pod oblake popeljal kar direktor Summit Motorsa Masahiro Tadžima in nas ob tem še dodobra zabaval.

Bomo v prihodnosti leteli z avtomobili, je direktorja družb Summit Motors Ljubljana, Summit Leasing Slovenija in Summit Avto Masahira Tadžimo vprašal naš novinar. Japonec, ki je po celem svetu drastično dvignil prodajo in ugled avtomobilov Ford, se je nasmejal in dejal, da se v tem primeru sam ne bo več dvignil v zrak.

 

Kolumnistka izraža svoje mnenje, ne mnenja uredništva.

 
Preveč bi ga bilo strah neveščih voznikov-pilotov. Smo pa vseeno izkusili čudovit občutek ob kombinaciji avtomobilske in letalske industrije. Tadžima nas je kot predstavnik Volva, Jaguarja, Land Roverja in Forda namreč prijazno povabil na polet s cessno, ki sprejme do štiri potnike.

Masahiro Tadžima pilotira že enajst let. © Nina Kokalj

 
Zabavno pod oblaki
Izkušnja v letalu z retro kabino, oblečeno v bež usnje z rjavimi črtami, in prostornino, manjšo od manjšega avta, je bila edinstvena. Nataknili smo si pilotske slušalke, se pripeli z varnostnim pasom in čakali na navodila. Z letališča v Lescah smo poleteli proti Blejskem jezeru, si ogledali Bohinjskega in »osvojili« nekaj sneženih vrhov Julijskih Alp. Tadžima nas je sproti seznanjal s karakteristikami letala, svojo življenjsko zgodbo in lepotami narave. Povedal je, da se je naučil leteti v Teksasu, leta 1997 pridobil pilotsko dovoljenje in od takrat se trudi biti kar največ v zraku, čeprav ima še mnogo drugih strasti, kot je na primer potapljanje. Nad Alpami nam je pokazal svojo najljubšo dolino in zaupal, da najraje leti nad Bovcem in reko Sočo. Opazili smo celo enega od Triglavskih jezer in se spustili skoraj do otočka na Blejskem.

Pogled na Bled iz cessne. © Nina Kokalj

 
Vas je zamikalo, da bi vse to izkusili tudi sami? V videu skozi ženski pogled z zadnjega sedeža preverite, če bi vaš želodec prenesel hrup in tresenje male cessne. Nas je zverinica navdušila, prav tako simpatičen Tadžima.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.