Avto
93 ogledov

Zimska dejstva: Asistenčni sistemi in sneg

Mraz stekla zima strganje led zmrznjena Profimedia
Veliko voznikov v zimskem času dela napake, ki jih lahko stanejo ne le veliko denarja ampak tudi ogrozijo njihovo varnost. Našteli smo deset najbolj pogostih. Začenjamo z zimskimi miti, tokrat o asistenčnih sistemih v povezavi z mrazom.

Številni vozniki pozabljajo, da so sodobni avtomobili opremljeni z vrsto različnih tipal in kamer, ki lahko zato, ker so pokrita s snegom, ledom ali umazanijo, sistemu posredujejo napačne podatke.

Parkirna tipala lahko zato brez posebnega vzroka voznika opozarjajo na ovire, slika vzvratne kamere pa je popolnoma zamegljena. Če se voznik v tem primeru zanaša na zasnežene pomočnike, lahko v skrajnem primeru celo razbije avtomobil. Zato je pred vožnjo dobro očistiti tipala, saj lahko sicer odpovedo tudi varnostni sistemi, na katere se vozniki vse bolj zanašamo.

V vsakem primeru bi morali asistenčne sisteme v snegu uporabljati z določeno mero previdnosti, saj vsi niso prilagojeni slabim vremenskim pogojem, prav tako pa kamera težko ali pa sploh ne zazna črte na cestišču, zato denimo ne delujejo sistemi za zadrževanje avtomobila na voznem pasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.