Avto
13 ogledov

Žirija bralcev iskala meje finalistov

Žurnalov avto leta na Vranskem
1/10
Anže Petkovšek
V izboru štirih najboljših avtomobilov leta je žirija že povedala svoje. Dvajset finalistov je do obisti preizkusila in ocenila na AMZS-jevem poligonu.

V akciji Žurnalov avto leta izbiramo zmagovalce v štirih kategorijah. Izbor v finalu je v celoti prepuščen našim bralcem, zato štejejo le glasovi spletnega glasovanja in glasovi žirije, ki so jo sestavljali na podlagi svoje prijave izbrani bralci. 

Deseterica slednjih se je v sredo zbrala v AMZS-jevem centru varne vožnje Vransko, kjer jih je čakalo vseh 20 finalistov v kategorijah mestni, mali družinski, poslovno-družinski in ekološki avto leta. 

Po začetnem otipavanju in ovohavanju (dobesedno) ter statičnem spoznavanju z avtomobili je bil čas še za resen preizkus v zahtevnih razmerah na poligonu pod nadzorstvom inštruktorja Braneta Legana in njegove ekipe. Tam so se med avtomobili izkazale precejšnje razlike v vožnji, presenečenja, tako negativna kot pozitivna, so bila precejšnja. Še enkrat se je izkazalo, da se avtomobila ne sme ocenjevati le po videzu in znamki, temveč po vsebini.

Več o delu žirije z reportažo pa si preberite 6. novembra v sredini izdaji dnevnika Žurnal24.

Komentarjev 1