Avto
22 ogledov

Zlati volan nemcem ukradla zgolj Mazda

Zlati volan 2014 Organizator
Veliki zmagovalci letošnjih nagrad Zlati volan so modeli Volkswagna in Porscheja. Izven nemških meja odšla le ena trofeja.

Nagrada zlati volan (Goldenes Lenkrad), ki jo organizirata nemška specializirana medija Auto Bild in Bild am Sonntag, v svoji 39. izvedbi ni prinesla kakšnih posebnih presenečenj, če je kdo pričakoval kaj drugega kot dominanco nemških znamk.

Zmagovalce so določali v sedmih kategorijah. Žirijo je sestavljajo 53 glav iz sveta novinarstva, oblikovanja, strokovnjakov za pnevmatike in tehniko, multimedijo ... Kategoriji kabrioletov in malih avtomobilov pa sta bili v domeni izbora bralcev, morda je tudi zato pri slednji kategoriji japonska malčica mazda2 pustila za seboj novega minija.

Zlati volan je ena najbolj prestižnih evropskih avtomobilskih nagrad, pomembnejši od nje sta le še naziva za evropski in svetovni avto leta. Vseeno ima nagrada tudi veliko kritikov, še posebej tistih, ki jim nemške znamke niso apriori pri srcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.