Avto
102 ogledov

Žlendrovo mesto že zapolnjeno

Bojan Žlender Nik Rovan
Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja direktorata za promet imenovala Mirana Sečkija, ki je pred tem za Žurnal24 potrdil, da je kandidat za mesto.

Vlada je po poročanju STA potrdila Mirana Sečkija za vršilca dolžnosti direktorja direktorata za promet. To mesto je do prejšnjega petka zasedal Bojan Žlender. Sečki je še pred potrditvijo vlade za Žurnal24 potrdil, da je kandidat za omenjeno mesto, več pa takrat še ni želel komentirati.

Minister Samo Omerzel je dejal, da želi okoli sebe ekipo, ki mu je generacijsko blizu in je neobremenjena s preteklostjo. Če se bo Sečki na omenjenemu mestu izkazal, kar minister pričakuje, bodo začeli postopek za imenovanje direktorja, ministrove besede povzema STA.

Sečki je javnosti dokaj neznan. Gre za 40-letnega magistra logističnih ved, ki je diplomiral z magistrskim delom Vitkost in njen vpliv na logistiko v proizvodnji. Do nedavnega je bil zaposlen v podjetju Preis Sevnica. Leta 2008 je bil imenovan v kolegij predsednika sevniškega občinskega odbora stranke Zares.

Žlendra odnesle nepravilnosti

Spomnimo: Bojan Žlender je po hudem pritisku prejšnji petek odstopil z mesta vršilca dolžnosti direktorja direktorata za promet in predsednika sveta agencije za varnost v prometu. Razlogi za odstop naj bi bili osebne narave.

Žlender se je znašel pod hudim pritiskom, potem ko so prišle na dan hude nepravilnosti glede kupovanja izpitov in nepravilnosti pri pridobivanju potrdil za voznike povratnike, za izbris kazenskih točk in za tečaje varne vožnje mladih voznikov.

Komentarjev 2
  • Marko Slovenia 18:23 01.december 2013.

    da bi šel zaradi tega kdo sedet, to pa ne!!!

  • frogstomp 12:16 28.november 2013.

    in paradržavna organizacija bo nemoteno poslovala (= pulila denar iz rok) še naprej. učinka razn čedalje večjega fašizma na cesti.. ni in ga ne bo.