Avto
41 ogledov

Zmagovalci so povedali

Žurnalov avto leta 2010
1/70
Žurnal24 main
V prvih dveh izborih za Žurnalov avto leta so od petih možnih kipcev štirje romali v roke nemških avtomobilov. Letos so se zmage veselili Italijan, Japonec in Francoz. Zmagovalci so povedali ...

Več o finalni prireditvi si lahko pogledate tukaj. Tudi bogato fotogalerijo.
Direktor Toyote Slovenija Boštjan Trilar (nagrada za toyoto prius v kategoriji ekološki avto leta)
Moram priznati, da me zmaga ni presenetila, saj je prius pionir med hibridnimi vozili, na trgu pa je že tretja generacija. Konkurence se ne bojimo, saj proizvaja mehke hibride. Prius je polni hibrid, kar pomeni, da se pelje izključno na elektriko. Menim, da nas konkurenca še nekaj časa ne bo ujela.

Svetovna prodaja toyotinih hibridov je že dosegla številko 2,7 milijona. V Sloveniji letno prodamo okoli 100 hibridov (Toyota in Lexus). To se ne bo bistveno spremenilo, dokler država ne bo spremenila zakonodaje in stimulirala nakupa ekološko prijaznih vozil. Država nima dovolj posluha. Po predstavitvi modela auris hibrid smo sami uvedli ekološko stimulacijo v višini 2 tisoč evrov.

Zmagovalni kipec za Žurnalov avto leta 2010 bomo postavili na vidno mesto, ki je namenjeno prav zmagam.



Predstavnica za stike z javnostjo pri Avto Triglav Slovenija, Petra Tašker Žumer (nagrada za alfo romeo giulietta v kategoriji ženski avto leta)

Lahko rečem, da smo si zmago želeli. Giulietta ima vse atribute, ki so potrebni za zmago. Veseli smo, da jih je žirija opazila in so se prepričali v vse atribute, zaradi katerih so jih postavili na prvo mesto. Kipec bomo razstavili v našem osrednjem prostoru na Avto Triglav. Glede na to, da je znano, da imajo ženske pogosto odločilno vlogo pri nakupu novega avtomobila, tudi če je potem lastnik moški, verjamem, da bodo ženske tiste, ki bodo navijale za nakup giuliette. Navsezadnje smo tudi danes videli, da je všeč velikemu delu ženske populacije.



Generalni direktor Peugeot Slovenija Alberic Chopelin (nagrada za peugeot 5008 v kategoriji družinski avto leta)
Zelo smo zadovoljni, da smo že drugo leto na Žurnalovem izboru pristali na samem vrhu. Lani v kategoriji ženski avto, letos med družinskimi. Za 5008 smo si vzeli čas in združili vse lastnosti, ki jih potrebuje družinski avtomobil. Veseli smo, da mnenje z nami delijo tudi Žurnalovi bralci in bralke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.