Avto
14083 ogledov

Znamke vozil, s katerimi so vozniki najbolj zadovoljni

avtovleka Saša Despot
Večina lastnikov vozil je še vedno zadovoljna s tri leta starimi avtomobili, razkriva študija J. D. Power.

V raziskavi namenjeni ameriškemu trgu so pri J.D. Power ugotavljali, s kakšnimi težavami v povezavi z vozili se danes ukvarjajo lastniki vozil. 

Ugotavljajo, da se vozila vse manj kvarijo. Lastniki tri leta starih avtomobilov izpostavljajo vse manj težav s svojimi vozili. V primerjavi z letom prej se je število napak na vozilih zmanjšalo za štiri odstotke.

Mehanik Najbolj pogoste okvare Avto 4 najbolj pogoste okvare na vašem avtu

"Zanesljivost vozil se še naprej izboljšuje, kljub temu pa ni vse rožnato," pravi Dave Sargent, podpredsednik za globalne raziskave pri J.D. Power in dodaja: »Vozila so postala bolj zanesljiva kot kdajkoli do zdaj, vendar pa se spreminjajo težave o katerih poročajo lastniki vozili. Avtomobilski proizvajalci se ukvarjajo s težavami na področju glasovnega upravljanja v vozilu, z menjalniki in napakami v povezavi z akumulatorji.

Lexus ES 300h | Avtor: Lexus Lexus

13. Tehnološka konferenca Avto Mehaniku boste morali zaupati bolj kot kadarkoli do zdaj

Raziskava o napakah, ki se pojavljajo pri različnih znamkah vozil je pomembna tudi s stališča lojalnosti lastnikov vozil do določene avtomobilske znamke, raziskava pa vpliva tudi na ukrepanje avtomobilskih proizvajalcev pri odpravi napak ob prenovi aktualnega modela oziroma razvoju prihodnjih modelov.

Leon Cafnik SERVISER RAZKRIVA Avto Okvare tudi zaradi vožnje od vrat do vrat

J.D. Power raziskavo opravlja že 30 let, vedno pa pri snovanju statistike v poštev vzame število napak na 100 vozil v zadnjih 12 mesecih. Gre za vozila prvih lastnikov, ki so stara tri leta. 

Na vrhu lestvice zadovoljstva je v ZDA japonska premijska znamka Lexus. Lexus je na vrhu raziskave že osmo leto zapored. Na drugem mestu sta skupaj znamki Porsche in Toyota, med peterico na ameriškem trgu sta se prebila še Chevrolet in Buick. Chrysler je znamka, ki je najbolj napredovala v zadnjem letu, med znamkami, ki sta na področju napak povezanimi z avtomobili najbolj napredovali  sta še znamki MINI in Subaru.

Popravilo turbine Delate to napako? Avto Vozniki s svojo vožnjo pogosto sami krivi za okvare turba

Toyota Motor Corporation je prva mesta zasedla kar v štirih od osmih kategorij. Na vrh so se zavihteli modeli lexus ES, lexus GX, toyota camry in toyota tundra, medtem, ko se je za najbolj zanesljiv model avtomobila od vseh, je porsche 911. Letos so sploh prvič razglasili najbolj zanesljiv model avtomobila.

J.D. Power je v letošnjo raziskavo vključil izkušnje 32.952 prvih lastnikov vozil izdelanih leta 2016. 

 | Avtor: J.D. Power J.D. Power

Komentarjev 5
  • korisnik_13858 18:29 15.februar 2019.

    Zamenjali ste kontinent. Tu je Evropa.

  • sam50 10:41 15.februar 2019.

    Na vrhu so pač znamke,katere stanejo več 10 tisočakov ali več in je njihove lastnike enostavno sram priznati,da za velike vsote vozijo slabe avte....

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:02 15.februar 2019.

    Ta raziskava je sploh za nas zelo pomembna, saj je večina modelov namenjena izključno ZDA trgu. Bravo!