Avto
38856 ogledov

Znana avtomobilska znamka spreminja ime

SsangYong Torres Anže Petkovšek
Pod lastništvom jeklarskega velikana tudi novi ime. Logotip ostaja prepoznavni znak.

Korejski proizvajalec vozil SsangYong avtomobilom pod novim okriljem jeklarskega velikana KG Group dodaja oznako »by KGM«. Na nekaterih neevropskih trgih se ime SsangYong niti ne uporablja več. Vendar pa bodo znamenita zmajeva krila ostala del terencev in poltovornjakov.

Ko smo na Žurnal24 pred kratkim preizkusili novi model korejskega proizvajalca vozil - model torres, nikjer nismo zaznali napisala Ssangyong. Še črpalkar, ki ima vsak dan opravka z najrazličnejšimi vozili nas je začudeno gledal in vprašal, kateri avto pa je to? Značke ni videl.

Ssangyong Rexton | Avtor: Saša Despot Ssangyong Rexton Saša Despot

Malo znano je namreč, da je sredi leta 2022 SsangYong prešel pod okrilje južnokorejskega jeklarskega velikana KG Mobility. Slednji ima z znamko velike načrte za prihodnost, čeprav gre za najmanjšega med korejskimi proizvajalci avtomobilov. Marca 2023 se je proizvajalec preimenoval iz SsangYong Motor Company v KG Mobility. Že takrat so se pojavile govorice o spremembi imena vozil v KG Mobility. In res se je zgodilo. Na nekaterih trgih proizvajalec avtomobilov sploh ne uporablja več oznake SsangYong in jo je nadomestil z oznako KGM. Prvi model z novo znamko je bil posodobljeni tivoli.

SsangYong Torres | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V Evropi ravnajo bolj previdno. Pred radikalno prenovo blagovne znamke bo KG Mobility prehod izvedel postopoma. Korejski proizvajalec je napovedal, da bo imenu SsangYong dodal pripono "by KGM" in tako povezal obe znamki. Postopoma bi lahko oznaka SsangYong popolnoma izginila. Pomembno pa je, da bo na korejskih avtomobilih ostal logotip, ki prikazuje zmajeva krila. Glede tega se ne bo nič spremenilo. Trenutno KG Mobility razvija popolnoma nove modele in dela tudi na popolnoma novi električni platformi. Obenem načrtuje občutno širitev na tuje trge.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 19:36 09.marec 2024.

    Me pa prav zanima katera je pa neznana znamka?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:50 09.marec 2024.

    Še malo,pa boste kupovali kitajske mercedese,bmw je,ker bodo vse tovarne njihove