Avto
19 ogledov

Zuckerberg golfa zamenjal za paganija

Pagani huayra
1/3
Pagani
Sicer z izjemnim bogastvom doslej nič kaj bahavi Mark Zuckerberg naj bi si omislil presneto dragega in hitrega lepotca - pagani huayro.

Ustanovitelj Facebooka ima dokaj zanimiv okus za avtomobile, zdi se celo, da so bili doslej štirikolesniki zelo postranska stvar v njegovem življenju. Tako se je že zelo bogat zelo dolgo naokoli prevažal v zelo plebejski hondi fit oziroma jazzu, kot je znana v Evropi, vozil je acuro TSX, dvojčico honde accord, lani pa si je omislil golfa GTI, na kar so bili pri Volkswagnu tako ponosni, da so Zuckerberga celo nagradili z GTI puloverjem.

Kot poroča GT Spirit, pa naj bi 30-letni Američan pred dnevi vplačal aro na enega najdražjih in najbolj edinstvenih avtomobilov na svetu, pagani huayro. 

Pravi drobiž za tako bogatega mladca

Huayra je najnovejši Paganijev model , poganja ga AMG-jev bi-turbo 6,0-litrski dvanajstvaljnik. Enako kot po siloviti moči 521 kW (710 KM) ter zmogljivostih (3,6 sekunde do prve stotice, končna hitrost 370 km/h), je avto poseben tudi zaradi detajlom podvržene oblike, uporabljenih materialov in izrazito rokodelskega sloga izdelave. Na leto jih izdelajo le kakih 40, začetna cena pa se prične okoli milijona evrov. To pa ne bi smel biti prevelik zalogaj za kar 22 milijard evrov težkega Zuckerberga, na kolikor ga po zadnjih podatkih "ceni" Wall Street Journal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.