Avto
2672 ogledov

Znano, zvok katerega motorja pomirja dojenčke

Honda
Veliko staršev je že spoznalo, da je možno dojenčka ali malčka pomiriti le z vožnjo na zadnjem sedežu avtomobila. Japonci so naredili raziskavo, zvok katerega motorja v avtomobilu najbolj pomirja dojenčke.

Japonci so dobili novo igračko. Honda bo na domačem trgu ponudila izdelek, ki z oddajanjem zvoka avtomobilskega motorja pomirja jokave dojenčke. Zvočnih so všili kar v plišasto igračko v obliki avtomobila iz katerega se sliši zvok motorja športnega avtomobila.

Honda Civic Turbo Avto Precej večja honda civic ponuja precej več

Kot so pojasnili v Hondi je igračka nastala kot del eksperimenta, potem, ko so inženirji japonskega proizvajalca vozil opazili, da zvok motorja pomirja dojenčke. Izkazalo se je, da je frekvenca zvoka podobna tisti v maminem trebuhu - kot je bitje srca in zvoki pretoka krvi skozi žile. 

Robert Dominko Sklenili pogodbo z velikanom Avto Honda je v Sloveniji našla strokovnjake, ki bi lahko spremenili njeno prihodnost

Takšni, nizkofrekvenčni zvoki do 250 Hz, trdijo v Hondi, se ujemajo z nizkimi frekvencami, ki jih oddajajo motorji njihovih vozil. Japonski proizvajalec avtomobilov je naredil eksperiment z zvokom 37 različnih Hondinih vozil iz različnih obdobij, med katerimi so bila tudi vozila integra iz leta 1986, prelude iz leta 1987, S2000 iz leta 1999 in NSX iz leta 2018.

Honda CR-V Avto Honda CR-V Evropejcem pripravila presenečenje

Na koncu so se odločili, da je najbolje, da zvočnike vgradijo v igračko, ki se aktivira z daljinskim upravljalcem, iz zvočnikov pa se razlega zvok superšportne honde NSX. Dojenčke naj bi pomirjal tudi zvok modela acura integra Type R iz leta 2001 in honde S2000 iz leta 1999.

Honda CR-V Avto Honda CR-V je prostorski čudež na 4,6 metra

Komentarjev 4
  • Avatar Suzijann
    Suzijann 23:46 31.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

  • linda 19:31 31.december 2018.

    Mesečno delam s polnim delovnim časom za več kot 7 $. Neprestano sem slišala, da mi drugi govorijo, koliko denarja lahko vložijo na spletu, zato sem se odločil, da ga preučim. Začnite in spremenite svoje življenje. zajec---->>>>>>>>> www.WebJob33.Com