Magazin
51 ogledov

Jajčni liker

Ne vozite pod vplivom jajčnega likerja. Žurnal24 main
Ste že poskusili jajčni liker? Odlično se prilega na domačem kavču, na toplem, z najdražjimi, medtem ko je zunaj mraz in sneži ...

Za pripravo jajčnega likerja boste potrebovali:

  • 250 g sladkorja,
  • 1 vaniljev sladkor,
  • 5 rumenjakov,
  • pol litra mleka,
  • 150 ml etilnega alkohola (etanol 96 %).

Kako ga pripravite?

Penasto vmešajte sladkor, vaniljev sladkor in rumenjake.

Nato počasi prilijte prevreto in ohlajeno mleko, nato pa na koncu tudi alkohol. Namesto etanola lahko uporabite tudi domače žganje, viski ali konjak.

Hranite ga v temnem in hladnem prostoru.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.