14 ogledov

Dar, ki moškega osreči

Za nekoga, ki nastopa na hoduljah Žurnal24 main
Pride dan, ko bi ga radi razveselili z darilom. Lahko je prvič ali pa po desetih letih, lahko je prijatelj ali fant, zadrega je pogosto tu. Včasih nepotrebna.

Darila, s katerimi ona ne zgreši. Vsaj ne pogosto:

  • Večina moških ima konjiček ali dva, karkoli v zvezi s tem bo moškega vedno razvedrilo. Če je navdušen nogometaš, mu sicer ni treba kupiti običajne žoge, če ima že dve. Lahko pa kupite takšno, s katero so igrali na zadnjem evropskem prvenstvu, in bo staro zagotovo brcnil v kot (žoge se recimo razlikujejo po hitrosti, poznavanje takšnih malenkosti moškega razoroži). Z dresom njegovega najljubšega nogometnega kluba z njegovim priimkom na hrbtu pa boste dosegli najlepši prvenstveni gol. Podobno je z modelarji, kvartopirci, gasilci, traktoristi, morskimi biologi, hodci na hoduljah ... s hobiji povezane prismodarije ali uporabne stvari, ki jih še nima, so pot do nasmeha. Še posebej, kadar so začinjene z izvirno zamislijo.
  • Joški, ki skačejo. Ne gre za prave (ne na tem mestu), ampak takšne, ki jih kupiš v erotični trgovini, naviješ in potem z eno veliko nogo skačejo po mizi. Kakršnakoli nedolžna traparija, povezana z erotiko ali seksom, je zagotovilo, da bo to moški ob prvi priložnosti pokazal prijateljem. Zadevo bo nekaj časa vlačil po žepih in jo nosil na družinske obiske, v gostilno ali na obletnice. Povsod bo glavni, še posebej, ko bo povedal, od koga je darilo.
  • Zabavna elektronika. Okej, playstation ni za vsakogar, a v današnji ponudbi se zagotovo najde kakšna majhna in ljubka napravica, ki je še nima in ni preveč zapletena za uporabo. Pa tudi ne predraga. Ali pa program za napovedovanje utrinkov ali česa drugega.
  • Knjiga. Še vedno in, če on res bere. A ne vsaka. Pri ljubiteljih magičnega realizma je treba paziti, da ne dobijo v dar recimo Victorie Holt. Pri tistih, ki prisegajo na slednjo, pa morda ne pride v poštev ZF-literatura. Vsekakor pa se okusi ne izključujejo.
  • Naročnina na revijo. Če je planinec, mu naročite gorniško revijo, če je militantnež, vojaške novice, če je iz Tuhinjske doline, bo zagotovo rad prelistal lokalno občilo. S križankarji je še najlažje.

  • Pa še darilo? © iStockphoto

     
  • Nekaj osebnega. Nogavice, ki jih sami spletete, kamen, ki ga poslikate, fotografija, ki ste jo posneli, fazan, ki ste ga sami ustrelili in nagačili. Vse, kar naredite sami, ima posebno vrednost, saj v darilo vložite svoj čas, energijo, izvirnost in odnos do obdarovanega. Tu se ljubezen najbolj čuti.
  • Malenkosti, ki dajo vedeti. Da ga poznate. Vstopnica za ogled športnega derbija ali dolgo pričakovanega koncerta, termometer za temperaturo vina, članarina za minigolf klub, odpirači in vžigalniki s posebnimi motivi ...
  • Oprema. Kamp, potovalna, kolesarska, smučarska ... nekaj, kar ne spada ravno med hobije, pa je vseeno pametno imeti. Recimo tlačilko za kolo s tremi nastavki ali napihljiv armafleks, ki zavzame malo prostora.
  • Umetnine. Če se že spuščate v to, morate imeti precej pod palcem ali pa zelo dobro poznati okus obdarovanca, da za malo denarja pričarate iskro zadovoljstva. Sicer boste od uličnega slikarja kupili nekaj, kar bo obležalo za omaro. Saj pravim, če imate denar.
  • Domače žganje. Precej brezosebno je ob osebnih praznikih oditi v trgovino in za darilo kupiti malo boljše vino, pa čeprav ga ima rad. Če pa daste iz rok borovničevec, za katerega ste sami nabirali borovnice, ga sami varili, pazili nanj in ga negovali, je to nekaj povsem drugega. To lahko naredi tudi vaš ata. V hišnem baru bo imel liter nečesa originalnega za posebne goste in posebne trenutke. Če bo steklenico večinoma izpraznil z vami, potem je to to.
 

Preberite še:

  • Vi sami. Če se v zadnjem času ne ljubite ravno pogosto (le zakaj?), bo sprostitve ali dveh zelo vesel. Pred kratkim smo lahko v časopisih prebirali, da je neka Američanka soprogu za vsak dan v letu podarila seks. Ni slabo. Če si upate in če nimate denarja. Bi radi videli ta obraz? Fotografirajte in nam pošljite.

Obstaja tudi seznam daril, ki jih on raje ne bi dobil. Kmalu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.