180 ogledov

Dolgčas na prvem zmenku

Kako se vleče šele njemu. Žurnal24 main
Moški ženske na prvem zmenku ločijo na dolgočasne in tiste, ki jih bodo že naslednje jutro poklicali za večerni randi. Katere so katere?

So ženske, ki moške privlačijo fizično. So tiste, ki jih poleg tega privlačijo tudi intelektualno. To je že skoraj popolna kombinacija. In so ženske, ki moške privlačijo emocionalno. Prav v tem je razlika, ali bo šel moški enkrat ali dvakrat na kavo, da se bolje spoznata, in tem, da mu izbrane ženske družbe ne bo dovolj.

''Imela sva se fantastično. Ne vem, zakaj ni poklical, ujela sva se na vseh ravneh.'' Tako je vsaj mislila ona. ''Želim biti z nekom, ki me bo imel rad takšno, kakršna sem. Sicer me ne zasluži,''' si je mrmrala v brk(e) po novem razočaranju. ''Dala sem mu vse, kar je želel, in ne razumem, zakaj ne čuti enako,'' je zevala ljubezni željna zlata ribica. Poznate? Seznam podobnih jadikovanj je žalostno dolg.

Težava takšnih čednih žensk je, da skušajo z "logičnim in pravilnim" obnašanjem prepričati moškega, da so prave zanj. Menijo, da če ni bilo na zmenku nobene napake, bi moral biti moški zainteresiran za razvoj dogodkov ... sicer je nekaj narobe z njim. Mogoče bi še nekaj podobno neučinkovitih zmenkov moškemu odprlo oči in navdihnilo srce. V čem je težava? Zakaj ne pride do drugega zmenka?

  • Punca "igra" brez tveganja in skuša zavestno navdušiti moškega. To vseskozi  vključuje njegovo dominantnost, strah pred tem, da bo rekla nekaj, kar ga bo vznemirilo, zatajevanje lastnih misli in občutkov, dosledno vljudnost in nič kotroverznosti.
  • Pretiran formalizem. To je poguba za privlačnost. Moški se bo počutil kot na razgovoru za službo, tam pa se težko čustveno navežeš. Moški ne padajo na ženske samo zato, ker so "dobre" ali "neoporečne". Moški  padajo na ženske, ob katerih se počutijo dobro, ki so vznemirljive in zabavne, čeprav malce sumljive.
  • Pogovor o dolgočasnih stvareh. To so tiste vsakdanje o službi, družini, vremenu ... Zgrešiti z njimi sicer ne moreš, v črno pa tudi ne zadaneš. Ne pomagajo nam zares spoznati sogovornika in bi jih povedali tudi tujcu, če bi nas prijazno povprašal. In kar je najbolj pomembno, ne pomagajo vzpostaviti čustvenega izkustva. Pravzaprav moškega spomnijo na zelo zemeljske vidike sivega vsakdana. To pa ni dobro, če hoče ženska biti nekaj posebnega. In kaj se zgodi potem?

Videti je kratkočasno. Ampak to ni prvi zmenek. © iStockphoto

 
Zmenek običajno vključuje pogovor o družbeno sprejemljivih temah, spraševanje sogovornika o njem samem, ne preveč govorjenja o sebi in prijetno vzdušje ... če  ženska želi, da bi moški postal dober prijatelj. Ni napak, ampak ni tisto, kar hoče in s pristopom "obnašala se bom kot dober prijatelj" tega ne bo dosegla. Potem so tukaj še "prostovoljne terapevtke", ki začnejo "nezavedno" brskati za travmami moškega v upanju, da se bosta tako povezala na intimni ravni. To ni ravno obetaven začetek zdravega odnosa, poleg tega ljubezni ne moreš kupiti. Niti s čustveno podkupnino ne.

Ko se z moškim dobite na kavi, večerji ali prvem randiju, je čas za zabavo. Ne čas za terapijo, napihovanje ega ali dobrikanje. Za to ima mamico. Če boste nervozno upali, da mu boste všeč in da potrebujete njegovo odobravanje, bo takoj začutil, in kakšna ne preveč rahločutna baraba zna to izkoristiti za novo zarezo na vzglavju postelje. Torej:
  • za začetek se izogibajte pogovoru o družini in službi. Romantična iskra mora preskočiti, še preden stvari postanejo predvidljive.
  • "Dolgočasna" ženska se na zmenku obnaša, kot da se ne počuti preveč sproščeno. Preveč govori o stvareh, ki naj bi jo postavile v lepi luči, opravičuje se za najmanjše reči, ki nimajo nikakršnih posledic – na primer ker še ne ve, kaj bo naročila, ko pride točaj. Strinja se z vsakim mnenjem moškega in ga vseskozi sprašuje, kaj bi rad počel.
  • Z držo izdaja, da ni preveč prepričana v pravilnost lastnega početja in lastno privlačnost.
  • Preveč govorjenja, kaj je rekel ta ali oni, preveč opisovanja tujih življenj, odnosov in s tem povezanih dram ter še kakšen neprijeten trenutek tišine so zagotovilo, da bo moški telefonsko številko po najkrajšem postopku izbrisal iz imenika.

 

Preberite še:

Kakšen je torej odgovor? Kaj moškega tako navduši, da takoj po randiju napiše vsaj kratko sporočilo? Naslednjič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.