E-Life
915 ogledov

Bi se z veseljem za dva tedna zaklenili v stanovanje?

gledanje televizije
Med samoizolacijo ali karanteno lahko pri skoraj vsem pomaga tehnologija.

Dveh tednov samoizolacije ali življenja v prostovoljni karanteni, razlika v izrazu je le v tem, ali ste že bolni ali pa sumite, da ste okuženi z novim koronavirusom, pa se bolezen še ni razvila, bi se marsikdo razveselil. Predstavljajte si dva tedna počitnic, ko vas (skoraj) nihče ne bo nadlegoval in ko boste lahko počeli, karkoli boste želeli, če le ne sodite v tistih nekaj odstotkov populacije s težjim potekom bolezni.

Šefu ste verjetno že kdaj predlagali delo od doma, pa ni bil zato, ker vam ne zaupa in meni, da doma ne boste delali enako učinkovito kot pod njegovim budnim očesom. Zdaj pa bo za idejo bolj dovzeten. Kaj pa, če bodo zaprli šole? Ni težko ugotoviti, da bodo učenci in dijaki skakali od navdušenja, ker bodo lahko ves ljubi dan preždeli pred zaslonom računalnika. Študentom pa tudi ne bo težko, predavanja lahko potekajo tudi po spletu. Poleg tega je dovolj filmov in serij, ki jih niste še pogledali, ker niste imeli časa. Zdaj ga boste imeli na pretek. Med tem časom pa tudi lačni ne boste! Večina ima namreč doma vse potrebno, da niti za trenutek ne bo dolgočasno in boste več čas lahko povezani z družino, prijatelji, pa še s kom, če je treba.

Če ste bolni ali pa le kužni, potem ni najbolj pametno, da skočite v nakupovalno središče in v najslabšem primeru okužite še koga. Rešitev težave je spletna trgovina, Mercatorejva ali Sparova. Naročite preko spleta in plačate s kartico, kupljeno vam dostavijo pred vrata stanovanja ali hiše, potem pa prevzamete, ko dostavljavec odide. Menda ne bi radi okužili reveža, ki le opravlja svoje delo. Hrano pa lahko naročite preko storitev e-hrana, Wolt ali ponudbe dostave posameznih restavracij. Samo ne pozabite omeniti, da bi radi dostavo brez stika z dostavljavcem. Razumeli bodo, zakaj.

Karantena pomeni, da ste ves čas v stanovanju in niti za hip ne skočite ven. Življenje se zaradi tega ne bo ustavilo, vendar je eno področje, kjer vam sodobna tehnologija ne more pomagati. Presenečeni boste, koliko smeti se nabere v dveh tednih, vendar se boste morali z njimi sprijazniti. Ven ne morete, da ne boste okužili sostanovalcev, pa tudi skozi okna jih ne morete zmetati. Zato vam predlagamo, da v spletni trgovini naročite dovolj vreč za smeti, ker jih boste potrebovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.