E-Life
5200 ogledov

Če kupujete telefon srednjega razreda, mora biti Honor 50 v ožjem izboru!

Honor 50
1/5
Honor 50 je odličen pametni telefon srednjega razreda, s privlačno obliko, odličnim zaslonom, impresivnimi lastnostmi kamere in zmogljivim procesorjem.

Nemara pri Honorju 50 najbolj izstopa fotoaparat z osrednjo kamero s 108 milijoni pik na zadnji strani. Družno ji delajo še tri, in sicer 8-milijonska širokokotna in dve 2-milijonski kameri za bližnje in globinske posnetke.

Videoposnetke lahko snemate v 4K resoluciji, sprednja "selfie" kamera pa ima ločljivostjo 32 milijonov pik.

Že pri starejših Honorjevih napravah so bile fotografije več kot solidne. Tudi tokrat je kvaliteta fotografij odlična. Sploh, ko so okoliščine prave. Ob dobri svetlobi so barve fotografij, ki jih posname 108mp kamera svetle in živahne.

Fotoaparat nima optičnega zooma, na voljo je 10-kratni digitalni. Kako je s tem, pa vemo – bolj, kot motiv približamo, bolj je zrnast. Zato uporabo odsvetujemo.

Ko padeta mrak in tema, se odlično izkaže možnost za nočni način fotografiranja. Za panoramske fotografije pa svoje naredi tudi širokokotna kamera. Z 2mp sta bolj povprečni kameri za bližnje in globinske posnetke.

Honor 50 | Avtor:

Zaslon je odličen - 6,57-palčni zaslon OLED z osveževanjem 120 Hz. Naprava je tako inteligentna, da bo osveževanje sama zmanjšala na 60 Hz, ko boste pisali sporočila, za igranje iger ali gledanje video posnetkov pa spet zvišala na 120 Hz. Zakaj? Ker telefon tako varčuje z baterijo.

Bolj vestni spremljevalci razvoja sodobnih tehnologij veste, da je bil Honor nekoč blagovna znamka kitajske multinacionalke Huawei, ki so jo zaradi znanih zapletov in sporov z Združenimi državami Amerike, konec leta 2020 prodali. Eden od razlogov, če ne kar glavni, je, da ima Honor tako še vedno dostop do Androida in Googlove trgovine in aplikacij, pri Huaweiu pa so se morali znajti po svoje.

V tej zgodbi gre iskat tudi razlog, da sta Honor 50 in Nova 9, zadnji telefon, ki ga je konec oktobra 2021 predstavil Huawei, na prvi pogled praktično enaka. Bržkone se je razvoj obeh naprav začel skupaj, ko je nad inženirji še bdelo eno samo podjetje, podrobnosti v izdelavi pa so razvijalci pilili, ko je imel Honor že novega lastnika.

Honor 50 | Avtor:

Če ste vajeni uporabljati žičnate slušalke, je skrajni čas, da presedlate na brezžične. Tako kot večina novih modelov tudi Honor nima več 3,5 mm vhoda za slušalke.

Napravo poganja Qualcommov Snapdragon 778G, ki je za opravljanje vsakodnevnih aktivnosti na telefonu povsem zadovoljiv. Aplikacije se odpirajo hitro, prav tako se solidno hitro nalagajo igre. Poveže se lahko tudi v omrežje 5G.

Telefon se bo, razumljivo, težko kosal s tistimi iz višjega cenovnega razreda, je pa v svojem zgornjem srednjem razredu zelo impresiven predstavnik. Če iščete napravo med 500 in 600 evri, morate Honor 50 vsekakor uvrstiti v ožji izbor.

Tudi baterija je več kot solidna – s 4.300 mAh je kapacitete dovolj, da se še tako 'težki' uporabniki telefonov prebijejo skozi dan z enim polnjenjem.

Honor 50 | Avtor:

Še eno dobro lastnost tega telefona je treba omeniti. Namreč, v škatli boste prejeli tudi 66 W polnilec, s katerim bo baterija polna v pičlih 40 minutah.

Honor 50 poganja sistem Magic UI 4.2, ki temelji na Androidu 11. Kot že zapisano, to pomeni, da boste imeli uporabniki dostop do trgovine Google Play, in vseh aplikacij, ki so tam na voljo.

Ohišje je na pogled lepo, a je hrbtna plošča plastična in na otip ne deluje premijsko. Proizvajalcem zamerimo tudi, da telefon ni odporen na vodo in prah.

Telefon je na v dveh različicah: z 8 GB RAM-a in 256 GB prostora za shranjevanje, ki stane 599 evrov, ter 6 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje, za katerega boste morali odšteti 529 evrov. 
 

Komentarjev 5
  • Roman Šurla 20:44 02.januar 2022.

    Poco F3 prekaša vse te lahkokategornike za bistveno manj denarja

  • bojovi 20:17 02.januar 2022.

    600€ za kitajca ki ima praktično vse zablokirano? Ne hvala Samsung je car.

  • Thomy 17:36 02.januar 2022.

    Se samo meni zdi, da je 600 evrov mal drago za biti "srednji razred"?