E-Life
3764 ogledov

Če želite dober telefon, s tem ne morete zgrešiti

Honor Magic 4 Pro Test
1/7
D. J.
Zdi se, da proizvajalci pametnih telefonov tekmujejo praktično le še v tem, kdo bo naredil napravo, ki bo zajela čim boljše fotografije. Honorju je z modelom Magic 4 Pro vsekakor uspelo ima pa telefon še nekaj odličnih lastnosti.

Čeprav Honor, nekoč sestrsko podjetje kitajskega giganta Huaweia, že nekaj let na papirju živi povsem ločeno življenje, bo ob pogledu na najnovejša paradna telefona obeh podjetij marsikdo mislil, da podjetij med seboj še vedno sodelujeta. Roko na srce, podobnosti telefona Honor Magic 4 Pro in Huawei Mate 50 Pro so na prvi pogled velike.

Honor Magic 4 Pro se ponaša z všečnim dizajnom, zmogljivim procesorjem, odličnim zaslonom ter impresivnim sistemom kamer.

Že kar klasika, ko gre ta Honorjeve telefone, je kopica praktično nepotrebnih prednameščenih aplikacij, ki jih ni mogoče izbrisati. Telefon sicer kljub temu deluje brezhibno, le podrobnosti so tiste, ki pustijo malce slabega priokusa.

Je pa to praktično edina večja črna pika, ki smo mu jo prisodili. Magic 4 Pro je telefon številnih pozitivnih izkušenj, strojna oprema, denimo, deluje odlično, hitro polnjenje je dejansko hitro.

Najbolj izrazita značilnost Honorjevega modela Magic 4 Pro je modul s tremi kamerami na zadnji strani.

  • Glavna: 50 MP, f/1,8
  • Ultra širokokotna: 50 MP, f/2,2
  • Telefoto: 64 MP, f/3,5 in s 3,5-kratno optično povečavo

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.

Foto modul je zelo impresiven, sploh, če ga uporabljamo s pomočjo napravine umetne inteligence, ki posnetke obdela. Izjemno učinkovit je pri Magic 4 Pro tudi nočni način fotografiranja, ki za razliko od konkurenčnih naprav, ki noč pogosto spremenijo v dan, ohrani nočno ravnovesje barv in izkoristi vire svetlobe ter fotografijo naredi realistično.

 | Avtor:

Tudi Honor v svoje naprave uvaja periskopske objektiv, kar pomeni, da Magic 4 Pro omogoča 3,5-kratno optično povečavo, digitalno pa lahko objekt približate za 100-krat. A to, kakopak, pomeni tudi kompromis, ko gre za kakovost slike. Pri takšni povečavi drugega kot zrnaste slike pač ne moremo pričakovati.

Fotografije, posnete z osrednjo kamero, so dobro osvetljene in polne detajlov. Barve so živahne, včasih že malce preveč nasičene. Tudi tu umetna inteligenca opravi odlično delo. Brez dvoma ima Honor v tem telefonu enega najbolj prepričljivih sistemov kamer na trgu.

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.

Poleg glavnih kamer je Honor telefon Magic 4 Pro opremil tudi senzorjem utripanja in sistemom ostrenja TOF, s čimer želi doseči boljše rezultate v vseh pogojih.

Na sprednji strani sta v reži na zgornji levi strani nameščeni 12 MP kamera in senzor za odklepanje telefona s prepoznavo obraza. Tako imenovana 'selfie' kamera je solidna, ne pa odlična.

Telefon poganja procesor Snapdragon 8 prve generacije, ima 8 GB spomina in 256 GB prostora za shranjevanje.

Zaslon se ponaša s prav vsemi lastnostmi, ki jih telefon iz premium razreda pač mora imeti: odlična resolucija (2848 x 1312 pik), 120 Hz osveževanje, ki ga sistem zniža na 10 Hz, ko bateriji pešajo moči.

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.

Tukaj je tudi tehnologija 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC. Presenetljivo dobro se obnese zvočni sistem. Stereo zvočniki so glasni, jasni in dokaj močni. Od telefona seveda ne gre pričakovati Hi-Fi kvalitete zvoka.

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.
Pod zaslonom je nameščen izjemno hiter ultrazvočni čitalec prsnih odtisov, ki svoje delo opravi odlično. Tudi položaj senzorja je na ravno pravem delo zaslona, da ni potrebe po zvijanju prstov, kot je to treba početi pri nekaterih paradnih modelih konkurenčnih znamk.

Zanimiva je tudi novost 'Privacy Calling', s katero preprečite, da bi se vašega sogovornika med pogovorom slišalo v prostoru, kjer se nahajate.

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.
Baterija je solidna s kapaciteto 4600 mAh in ob malce nadpovprečni uporabi vam bo zdržala cel dan, kaj več pa ne. Manj od konkurenčnih telefonov v tem razredu. Je pa zato toliko bolj impresivno hitro polnjenje s 100 W polnilcem – tako preko kabla kot brezžično. Do 60 odstotkov se baterija napolni v le 15 minutah.

Levi in desni rob naprave sta zgoraj in spodaj zaobljena in se lepo prilega roki. Morda je zaradi gladke obdelave zadnje strani malce spolzek, a je v škatli priložen transparenten gumijast ovitek, s katerim je naprava v rokah uporabnika zelo stabilna. Roko na srce: Kdo dan danes ovitka ne uporablja?

Honor Magic 4 Pro Test | Avtor: D. J. D. J.

Magic 4 Pro poganja Android 12 z uporabniškim vmesnikom Magic UI 6. Kdor je že uporabljal Honorjeve oziroma Huaweieve telefone, bo opazil veliko podobnost s Huaweievim sistemom EMUI.

Honorju malce zamerimo le relativno kratko obdobje, ko garantirajo softverske nadgradnje sistema, in sicer dve leti.

Za Honor Magic4 Pro je po priporočeni ceni treba pri nas odšteti 1099 EUR, ga je pa mogoče v raznih akcijah operaterjev kupiti tudi ceneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.