E-Life
115 ogledov

Dilema – Xbox za 300 ali za 500 evrov?

1/3
Microsoft
Letošnja (pozna) jesen prinaša novo poglavje v že zelo dolgo trajajočem igričarskem obračunu. Tako Sony kot Microsoft bosta v prodajo poslala konzole naslednje generacije. Izvedbi Playstationa 5 naj bi se razlikovali samo v tem, ali vgrajen optični pogon (blu-ray) ali ne, Xbox pa prihaja kot ultra zmogljivi Series X in zelo dostopni Series S.

Tako za Xbox Series X kot za Playstation 5 proizvajalca trdita, da bosta ponujala igranje pri pravi ločljivosti 4K in 120 sličicah na sekundo. Ali pa v 8K pri 60 fps. Za Series X je Microsoft ta teden razkril ceno – 500 dolarjev oz. evrov. Sonyjevo tovrstno objavo pa še čakamo.

Je pa Microsoft zdaj tudi uradno potrdil prihod manjše in cenejše konzole Series S. To bo najmanjši Xbox doslej, s sprednje strani bo velik za približno dva (igralna) krmilnika. Še vedno naj bi bil sposoben poganjati vse igre, ki bodo prilagojene za naslednjo generacijo (nekatere naj namreč ne bi bile združljive z družino Xbox One), vendar pri nižji ločljivosti (1440p), obenem pa bo omogočal tudi napredno senčenje (Ray tracing) in predvajanje video vsebin v 4K. Strojne zmogljivosti bodo sicer zgolj tretjina tistih kot pri Series X, a še vedno zadostne za bolj ali manj enako igralno izkušnjo, samo pri nižji ločljivosti.

Konzola bo v ZDA stala 300 dolarjev ali 300 evrov na tej strani Atlantika. Na voljo naj bi bila, tako kot Series X, od 10. novembra naprej. Cena bo tako že v izhodišču nižja kot je bila pri One S. Potencialni kupci bodo morali premisliti zgolj dvoje – ali konzolo (dovolj) uporabljajo tudi kot predvajalnik filmov in drugih vsebin na ploščkih (UHD) blu-ray ter DVD in koliko jim pomeni, da igre tečejo v dejanski ločljivosti 4K.

 | Avtor: Microsoft Microsoft

Oba nova Xboxa bosta imela tudi rahlo spremenjeni krmilnik, ki bo imel nekoliko drugačne tipke in tudi povsem novo za neposredno deljenje vsebin (posnetkov zaslona in drugega). Naj bi se pa to tipko dalo nameniti tudi kakšni drugi funkciji.

Za več tehnoloških novic obišči portal Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.