E-Life
128 ogledov

Huawei Band 6: Cenovno ugoden sledilnik fitnes zanesenjakov

1/4
Zapestnico Huawei Band 6 odlikuje preprostost uporabe, dolga življenjska doba in kopica odličnih funkcij za spremljanje telesne dejavnosti in zdravja. Če odmislimo nezmožnost satelitske navigacije, v »stasu« in sposobnostih skoraj dosega le nekoliko dražjo pametno uro Fit istega proizvajalca!

Športne oziroma imenovane tudi fitnes zapestnice so pot do potrošnikov začele sočasno s pametnimi urami. Nudijo podobne funkcije beleženja in znajo kazati točen čas ter obvestila s telefona, vendar so manjše, podolgovatih oblik, cenejše in največkrat nimajo sprejemnika satelitske navigacije. Zadnje pa še ne pomeni, da ne beležijo poti. Le telefon, ki zapestnici zagotovi lokacijske podatke, je dobro imeti ves čas pri sebi, kajti v nasprotnem primeru ta podatek manj natančno izračunajo na temelju štetja korakov. Ker so zadnje čase bolj kot športne,v ospredju funkcije skrbi za zdravje, zna Band 6 spremljati spanje, raven stresa, srčni utrip in raven kisika v krvi, kar zapestnici daje bolj vsestransko uporabnost.

Lepa oblika in odličen zaslon

Plastično ohišje s stranskim robom kovinskega videza, majhne mere, lahkost in mehek silikonski pašček obetajo udobno nošenje. Poleg tega je površinska struktura paščka gladka, da je z njega preprosto obrisati umazanijo in pot, ki se na njem med vadbo nabirata. Morda malce moti, da ni preprosto snemljiv in zamenljiv. Kot se za sodobno nosljivo napravo spodobi, je vodotesna do globine 50 metrov, zato je primerna za vse vodne športne.

 | Avtor:

Všečno obliko primerno pravzaprav za vsako priložnost dopolnjujejo velik 1,47-palčni (3,7-centimetrski) zaslon AMOLED. Izbrana zaslonska tehnologija je dobrodošlo presenečenje, kajti poleg sposobnosti prikaza živih barv je zaslon dovolj svetel za dobro čitljivost tudi na prostem. Njegove slabše plati sta dve. Ne preveč pestra ponudba digitalnih številčnic (obraza ure) in težnja ponekod, takšna primera sta grafikona srčnega utripa in ravni stresa, prikazati čim več podatkov hkrati. To sicer pretirano ne moti, kajti zapestnica podatke sinhronizira z aplikacijo Zdravje (Health), da jih lahko pregledujete na zaslonu pametnega telefona.

Celovito spremljanje telesne pripravljenosti in zdravja

Najpomembnejša značilnost zapestnice je njena sposobnost vsestranskega spremljanja telesne dejavnosti in zdravja. S tremi obroči grafično prikaže doseganje dnevno zastavljenih ciljev porabe kalorij, čas, ki ga preživimo med stanjem in ur vadb. Glede slednjih imamo pestro izbiro, saj podpira več kot 90 različnih športno-rekreativnih dejavnosti, med katerimi boste našli tudi različne plese, igranje pikada in še kakšen manj znan šport. Pri tolikšni ponudbi je vsaj na začetku težko najti pravšnje, vendar, ko si izberete svoje in jih uvrstite na začetek seznama, je nadaljnja uporaba preprosta.

 | Avtor:

Pomembne funkcije so za večino tiste, ki jih zapestnica izvaja samodejno in ves čas. Osnovno je štetje korakov, pri katerem smo prišli do zanimive ugotovitve o natančnosti. Po prehojenih tisoč korakih jih je zapestnica naštela 1039 in niti enega med pol urnim ležanjem na kavču z daljincem v roki in enako dolgemu besnemu udarjanju po tipkovnici računalnika. Zapestnica je torej nastavljena, da prikaže nekoliko več korakov, vendar je razlika zanemarljivo majhna. Dovolj natančno je tudi spremljanje srčnega utripa in ravni kisika v krvi, medtem ko sta meritev stresa in analiza kakovosti spanje na ravni sposobnosti nosljivih naprav.

Dolga življenjska doba baterije

Poleg dovoljšne natančnosti spremljanja je za veliko uporabnikov naslednje lastnost po pomenu, trajanje baterije, kajti redko kdo si želi ves čas razmišljati, kdaj bo moral napolniti vse svoje mobilne in nosljive naprave. Čeprav je kapaciteta baterije vsega 180 mAh, po zaslugi lahkega operacijskega sistema in energijsko varčnih strojnih komponent, zapestnica uradno zdrži do dva tedna. Kot vedno pa je poraba odvisna od načina uporabe in ako boste veliko aktivno beležili dejavnosti, potem bo zdržala manj časa. Toda pri srednje zahtevni uporabi bo zlahka dosegla 10 dni, preden jo boste morali priključiti na napajalnik.

Huawei Band 6 je zaradi zmogljivosti in trenutne cene 60 € popolna za uporabnike, ki iščejo napravo za beleženje dejavnosti in zdravja s solidno natančnostjo in dokaj dobrimi zmogljivostmi, toda zanjo niso pripravljeni odšteti preveč, medtem ko večino vadb opravijo v prostoru. A ker nima sprejemnika GPS, je manj primerna za zahtevnejše rekreativce, ki večinoma vadijo na prostem oziroma se ukvarjajo s športi, kjer je dosežena razdalja pomemben kazalnik uspešnosti.

Za še več tehnoloških člankov obišči portal Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.