E-Life
13094 ogledov

Huawei P50 Pro: Telefon z najboljšim fotoaparatom na trgu

Huawei P50 Pro
1/4
Fotografija je od nekdaj eden od ključnih poudarkov pri Huaweiu, ko gre za mobilne telefone. Pri modelu P50 Pro so k sodelovanju povabili znamenito Leico. Rezultati so osupljiv.

Kot se za paradni model spodobi, se P50 Pro baha tudi z odlično strojno opremo: 8GB spomina in 256 GB pomnilnika.

Poganja ga procesor Snapdragon 888 4G. Ja, prav ste prebrali. Tudi zadnji model iz kitajske multinacionalke je brez možnosti priključitve na 5G omrežje.

Pri Huaweiu so najbolj ponosni na fotoaparat, ki je nameščen na model P50 Pro. In to z razlogom.

Težko boste našli mobilni telefon, ki bo pri dnevni svetlobi delal tako kakovostne fotografije kot P50 Pro. Na 6,6 palčnem OLED zaslonu s 120 Hz osveževanjem jih je, tako kot video posneteke, prav užitek gledati.

Tudi v okolju z manj svetlobe se naprava odreže odlično. Če uporabite bliskavico, barve na fotografijah, razumljivo, niso tako prijetne kot brez. A včasih brez pač ne gre.

Huaweieva P50 Pro dviga lestvico tudi, ko gre za zajem širokokotnih fotografij. Te so ostre in tudi na robovih praktično brez šumov.

Na zadnji strani so nameščene 4 kamere:

  • 50 MP, f/1.8 je širokokotna,
  • 64 MP, f/3.5, je telefoto, z možnostjo 3,5x optične povečave,
  • 13 MP, f/2.2 je 'ultra' širokokotna,
  • 40 MP, f/1.6 za črnobele fotografije.

Huawei P50 Pro | Avtor:

Kot rečeno, ima telefoto kamera možnost 3,5x optične povečave, skupaj z digitalno povečavo lahko oddaljene objekte približate za 100x. Zajemanje videa v 4K ločljivosti je dandanes samoumevno.

Tudi širokokotna 13MP kamera na sprednji strani zajema video v 4K resoluciji.

Pri Huaweiu poudarjajo, da za kakovost fotografij ni pomembna le dobra optika, pač pa tudi odlična programska oprema.

Huawei P50 Pro | Avtor:
Za model P50 Pro so razvili sistem XD Optics, ki na inovativen način povezuje objekt fotografiranja s kamero in algoritmi v drobovju naprave. "Sistem presega zmožnosti optike na napravi, Huawei P50 Pro foto signal okrepi za 25 odstotkov," sporočajo iz kitajske multinacionalke.

Impresivna je tudi stabilizacija videa. Spodnji posnetek je nastal na smučišču, posnet s telefonom v roki pri hitrosti okoli 40 km/h.

S skupno oceno 144 je najnovejši Huaweijev telefon na evropskem trgu prevzel tudi prvo mesto na lestvici laboratorija DXOMARK, kjer na enak način, v enakih pogojih in enakih okoliščinah testirajo tudi praktično vse fotoaparate mobilnih naprav.

Baterija s kapaciteto 4.360 mAh bo brez težav vzdržala še takšno dnevno 'trpinčenje', tudi tistih, ki prek telefona največ gledajo video posnetke.

Priložen je 66 W polnilec, ki baterijo napolni v manj kot 40 minutah.

P50 Pro je opremljen z odličnimi stereo zvočniki, ki podpirajo Huaweijev sistem Histensound. Telefon sam presodi, v kakšnem okolju se uporabnik nahaja, in se prilagodi tako, da je zvok, ki ga predvaja, najboljši.

Telefon poganja sistem EUMU 12. Deluje hitro, brezkompromisno in zanesljivo.

Po standardu IP89 je odporen na udarce, prah in vodo. Težak je 195 gramov, ohišje je kovinsko in stekleno, rokovanje z njim pa brez pripomb.

Pripombe pa so, odkar Kitajci in Američani niso v dobrih odnosih, klasične. Na napravi manjkajo nekatere Googlove aplikacije, na katere so se – treba je priznati – uporabniki Huaweievih telefonov pač navadili. Kitajska multinacionalka se sicer s trgovino AppGallery sicer trudi, da bi luknjo zapolnila. Trgovina z aplikacijami se sicer polni, a za marsikaterega uporabnika prepočasi.

Za telefon bo treba v Sloveniji odšteti 1.199 evrov, naprodaj bo od 7. februarja.

Huawei P50 Pocket | Avtor: Huawei Huawei
Na police trgovin bo kitajska multinacionalka obenem lansirala še en telefon, ki prav tako pomeni prelomnico.

Gre namreč za prepogljiv P50 Pocket. To je še ena paradna naprava, poudarjajo pri Huaweiu, po dizajnu sodeč pa je bolj namenjen nežnejšemu spolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.