E-Life
2301 ogledov

Huawei se ne da: Kljub vsem oviram želi z novimi telefoni osvojiti Evropo

Huawei P60 Pro
1/4
D. J.
Huawei je danes v Münchnu predstavil svoje najnovejše paradne telefone P60 Pro in Mate X3.

Kitajska multinacionalka je izjemno ponosna na genetiko naprav iz serije P, zato je model P60 Pro podedoval veliko značilnosti predhodnih izvedb. Kdor je telefone iz serije P v preteklosti že držal v rokah, ve, da je govora predvsem o vrhunski kakovosti fotografije in dizajna.

Za tiste z bolj debelimi denarnicami bo v Sloveniji na voljo prepogljivi Mate X3.

Nova naprava ima povsem nadgrajen fotografski modul, ki je opremljen s telefoto kamero Ultra-Lighting s povečano občutljivostjo na svetlobo in več sklopi objektivov.

"Vsaka nova generacija telefonov iz serije P združuje vrhunsko tehnologijo fotografiranja z dizajnom. Ta strategija, ki smo jo uvedli v seriji P, nam omogoča tako odlične rezultate," je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huaweija.

Huawei P60 Pro | Avtor: D. J. D. J.

Prvo mesto za fotografske zmogljivosti

Huawei se pohvali, da je P60 Pro prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice Dxomark. Z rezultatom 156 točk izstopa predvsem na področju splošne zmogljivosti in fotografskih funkcij.

P60 Pro bo na voljo v črni in rokoko biserni barvi. Pri Huaweiju poudarjajo, da so pri oblikovanju črpali navdih iz narave. Biserna različica ima na hrbtni strain teksturo biserne matice, ki so jo dosegli z dodajanjem naravnega mineralnega bisera v prahu.

S svojo inovacijo so poskrbeli tudi za vzdržljivost naprave. Na sprednji strani je nameščeno zaščitno steklo Kunlun Glass, ki je izjemno trdoživo in odporno proti udarcem.

Huawei P60 Pro | Avtor: D. J. D. J.

Že četrto leto so vse nove Huaweijeve naprave brez Googlovih storitev, a tudi tej oviri se je kitajska multinacionalka elegantno izognila. Z malce iznajdljivosti lahko na telefon brez težav namestite svoje najljubše aplikacije iz nabora ameriškega giganta.

Obe napravi, torej P60 Pro in Mate X3, bosta na police slovenskih trgovin prišli v drugi polovici maja. Za P60 Pro bo treba odšteti 1199 evrov, malce bolj zasoljena bo cena za Mate X3, zanj bo treba plačati 2399 evrov.

Mesec za tem na slovenski trg prihajajo tudi nova serija ur Huawei Watch 4 in Huawei Watch 4 Pro.

Huawei Watch 4 Pro | Avtor: D. J. D. J.

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 08:22 27.maj 2023.

    Huaweii je zanič,se imajo za nekaj ampak aplikacije delajo slabo ,povezat ne moreš z nobenim ,windows,google sploh ne.Ga vam ne priporočam.