E-Life
174 ogledov

Huawei Watch Fit: Je to ura, ki bo izklesala tvoje telo?

1/4
Majhna masa in mere ure pravokotne oblike so ti lahko všeč, ali pa te grozno nervirajo. Mimo tega pa v Watch Fit najdeš (skoraj) vse, kar pričakuješ od nosljive naprave, katere osrednji namen je spremljanje telesne dejavnosti in zdravja in stane vsega 129 evrov!

Zaslon AMOLED razločljivosti 456 x 280 pik je dovolj svetel za uporabo na prostem, čitljivost podatkov z njega mi zato ni povzročala večjih težav, niti v sončnem okolju. Zaradi pravokotne oblike je na njem več prostora za podatke, a je to lahko dvorezen meč. Hkrati je izpisanih več vrstic menija, a so v nekaterih primerih zato črke manjše, kar lahko povzroča težavo ljudem, ki nimajo več vida sokolovega.

Zaradi želje po čim daljšem trajanju baterije se zaslon redno ugaša. Na voljo je sicer stalni prikaz, vendar le točnega časa. Vzdržljivost bateriji ni na ravni večje ure GT 2, saj uradno zdrži do 10 dni, pri upoštevanju Huaweieve zapovedi o uporabi. Nima je smisla posebej omenjati, kajti koliko časa bo vzdržala, je močno odvisno od načine uporabe. Lahko tudi le pol uradnega časa.

 | Avtor:

Veliko športov, malo res uporabnih

Ura podpira približno 100 načinov beleženja športov in prostočasnih dejavnosti, vendar jih je le manjši del res uporabnih, drugi, na primer več načinov za ples ali za borilne veščine, pa dvigajo skupno števili. Nič ne de. Glavni športi in dejavnosti so podprti. Ne tudi beleženje različnih športov v enem načinu, zato ga za triatlon ni. Animirani tečaji telesne pripravljenosti vsebujejo lik na zaslonu, ki pokaže, kaj vam je storiti, da potem to naredite. Gre za serijo vaj, med njimi je na primer še posebej uporabna vadba na delovnem mestu, ki vam jih ura ne samo nazorno prikaže, temveč zabeleži in poda končno sodbo. Tekačem so na voljo vodeni programi glede na želene cilje, dihalne vaje naj bi pomagale premagovati stres.

Skrb za zdravje je zoprna reč

Veliko izdelovalcev nosljivih naprav trdi, da so njihovi izdelki odlično v vlogi skrbi za zdravje, nakar v drobnem tisku lepo piše, da niso potrjen kot medicinske naprave in se ne smejo uporabljati za diagnosticiranje, zdravljenje in preprečevanje bolezni, saj so podatki primerni le za osebno uporabo. Watch Fit spremlja in analizira spanje, meri stres, raven kisika v krvi in srčni utrip ter v primeru nizkega ali visokega, ko ne beležite dejavnosti, prikaže opozorila. Nasploh je razumevanje telesnih znakov zapletena stvar, ki jo je bolje prepustiti strokovnjakov. Na podlagi dalj časa trajajočega spremljanja omenjenih dejavnikov z malo sreče lahko opazite posebnosti, zaradi katerih nato obiščete zdravnika.

Podrobnejši članek in video o uri Watch Fit, pa tudi mnoge druge podobne teste lahko najdeš na portalu Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.