E-Life
334 ogledov

Kroglica Sphero za kratkočasenje in učenje

1/4
Sphero
Kotalečo kroglo so naredili za zabavo, še posebej različico v obliki robotka BB8 iz zadnje trilogije filmov Vojna zvezd, vendar je ponekod priljubljeno orodje za učenje otrok programiranja.

Robotek Sphero Mini je približno velik kot žogica za namizni tenis, a ima kljub temu žiroskop, tipalo pospeška in barvne sijalke LED. Mogoče ga je programirati, da se obnaša, natančneje kotali, kot želite, zato je prej učni pripomoček kot igrača, za katero otrok hitro izgubi zanimanje. Ker je kroglica majhna, se lahko z njo igrate povsod, dovolj je že manjša prazna površina, primeren pa je za otroke starejše od 5 let. Zgornja starostna meja pa ni določena, zato niso redki odrasli, ki si z njim kratkočasijo proste trenutke.

Komplet Sphero Mini Activity Kit je še posebej zanimiv, ker s ceno 90 evrov na nemškem Amazonu, ki pa ji je treba dodati še poštnino, ne bo povzročil suše v denarnici. Poleg robotka, ki ga upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu, so še plastične ovire in figurice, s katerimi hitro in enostavno oblikujete poligon zanj in kartice za idejami, kaj početi. Sphero mini je na telefon povezan preko vmesnika Bluetooth, kljub majhnosti pa ima baterijo, ki zadošča za do 45 minut igranja.

 | Avtor: Sphero Sphero

Upravljanje robotka poteka preko aplikacije. Na voljo je na primer uporaba krmilne palice na zaslonu telefona, nagibanje tega in podobno. Poleg tega pa aplikacija omogoča tudi vizualno programiranje robotka. Njegov program gradite tako, da na zaslon postavljate bloke, ki predstavljajo ukaze robotke in jih med seboj povezujete. Ko je program narejen, ga robotku posredujete in on se bo primerno odzval. Ravno zaradi tega je Sphero mini odličen pripomoček za začetno učenje programiranje, veščine, ki bo v prihodnje vedno bolj pomembna.

Za še več tehnoloških novic obišči portal Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.