E-Life
503 ogledov

Nov hit: aplikacija, ki spremeni portret v Disneyjevem slogu

Voila Voila
Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča o izjemni priljubljenosti nove aplikacije za iOS in Android, Voila Al Artist Cartoon Photo. Aplikacijo je razvilo podjetje s programsko opremo Wemagine.AI z željo, da bi lahko vsakdo vstopil v čevlje lika Disney Pixar.

Ko je slika pridobljena, jo lahko objavite na družbenih omrežjih ali uporabljate kot avatar na drugih platformah. Obstajajo pa omejitve, aplikacija ne prepozna več obrazov hkrati. Na sliki boste torej sami in ne kot par ali cela družina. Obenem ne prepozna obrazov živali. Aplikacija je imela že nekaj dni po objavi na Google Playu več kot 30.000 mnenj, takoj se je uvrstila tudi med 20 top aplikacij v razdelku "Fotografije in videoposnetki" v trgovini App Store.

Voila | Avtor: Voila Voila
Kot se je že zgodilo pri podobnih aplikacijah, kot je denimo FaceApp, ki spreminja obraze ljudi prek umetne inteligence, se je tudi v primeru Voila pojavilo veliko dvomov o zasebnosti. Aplikacija namreč poziva ljudi, da nanjo naložijo selfie ali portret, tako da algoritem obraz zazna in pretvori v izbor štirih različnih animiranih pridobitev.

Glede na analizo pogojev uporabe, ki jo je izvedlo varnostno podjetje Kaspersky, določba določa, da lahko fotografije uporabljene v aplikaciji, postanejo last podjetja, ki jih lahko uporabi tudi za druge namene. So pa obenem tudi javno izjavili, da je Voila zanesljiv in ne kaže sumljivega vedenja pri pošiljanju informacij na tuje strežnike.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.