E-Life
223 ogledov

Slušalke, ki izpolnijo skoraj vse zahteve

1/3
Kategorija povsem samostojnih slušalk je doživela neverjeten razcvet, izdelkov je dobesedno kot listja in trave. Zares dobrih in takih, ki nudijo bolj ali manj vse bistveno lastnosti, pa je še vedno malo. V Huawei so za najnovejše Freebuds Pro nedvomno prepričani o skorajšnji popolnosti. Pa so se ji res približali?

Proizvajalec najbolj izpostavlja aktivno dušenje hrupa, ki so ga sicer ponujale že Freebuds 3, vendar precej bolj sramežljivo. Tokrat pa deluje na zavidljivi ravni za tako vrsto slušalk. Uporabnik ga lahko vključi z daljšim stiskom repka ali pa v aplikaciji AI Life (če uporablja ustrezen telefon). V slednji je mogoče tudi izbrati način dušenja, najbolje se obnese dinamični, ki z mikrofoni posluša, kakšen je hrup, in samodejno prilagaja zadevo. V praksi pa je učinek približno tak, da se na vlaku ne sliši večine hrumenja, temveč le pospeševanje in zaviranje (elektromotorja), med delovanjem pralnega ali pomivalnega stroja prav tako izgine bobnjenje, še vedno pa se sliši pretakanje vode. Izgine večina tistega res nadležnega, tako da je mogoče v miru poslušati ali gledati izbrane vsebine. Kakovost zvoka pa tudi skoraj ne trpi.

Slednja je prav tako zelo dobra, čeravno ne enako impresivna kot izničevanje hrupa. Malce so znižali intenzivnost nizkih tonov v primerjavi s prejšnjim modelom, tako da na nobenem delu ne izstopajo, a hkrati niti nimajo kakšne opazne luknje, in so tako lepo uravnotežene in primerne za praktično katero koli glasbeno zvrst. Prepričan sem, da bo velika večina kupcev zelo zadovoljna z zvokom. Avdiofili pa tako ali tako uporabljajo povsem drugačne slušalke.

V dokaj neobičajno debelih »repkih«, ki šrtlijo iz ušes, so spodobni mikrofoni, zaradi česar so te slušalke zelo primerne za telefonske pogovore in zdaj aktualne video konference. Trajanje baterije je solidno, ni pa ekstremno dobro. Kaj dosti več kot pet ur bi težko izvlekel iz čepkov, ob vključenem dušenju hrupa pa še kakšno uro manj, v ovitku pa je morda za dodatna dva ali tri polnjenja zaloge. Polniti jih je mogoče tako s kablom prek USB-C kot brezžično.

Mogoče za marsikoga najbolj pomembna lastnost pa je dizajn. Freebuds Pro so v osnovi seveda podobne kakšnim drugim, a vseeno delujejo samosvoje, sploh zaradi oglatih repkov, pa tudi temno siva barva je nekaj posebnega za tovrstne pripomočke, kjer večinoma prevladuje črna ali pa kakšni kričeči odtenki. Slušalki so kar zajetni, a vseeno prijetni in neproblematični za nošenje. Skoraj v vseh pogledih je to izpopolnjen izdelek, njegova največja hiba pa je vsaj trenutno to, da v polnosti deluje zgolj v povezavi z novejšimi Huaweijevimi telefoni. Za iOS tako ali tako ni na voljo aplikacije, ki omogoča določene nastavitve, ogled ključnih informacij in posodabljanje slušalk, medtem ko se jih na drugih androidnih telefonih ne da »prijaviti« v aplikacijo, zaradi česar tudi omenjenih funkcionalnosti ni mogoče uporabljati.

Daljši test teh slušalk, pa tudi kakšnih drugih, lahko prebereš na portalu Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.