E-Life
2757 ogledov

Spoznajte najboljši iPhone za množice!

1/3
S predstavitvijo novega telefona iPhone SE je Apple zadel žebljico na glavico, saj nedvoumni predstavnik srednjega cenovnega razreda za sabo pusti večino premijskih modelov z Androidom in cenovno lestvico okoli tisočaka evrov ali nad njim. Iz trajnostnega vidika in vidika razmerja med ceno in zmogljivostmi je zato verjetno najboljši pametni telefon na trgu.

V čem je trik? Apple se je odločil vgraditi sistem na čipu (procesor) A13 Bionic, ki tiktaka tudi v njegovih najboljših telefonih. Ta v večini primerjav prekosi primerljive modele procesorjev Snapdragon, Kirin in Exynos, s katerimi se hvalijo najboljši androidni mobilniki, ker je Apple naredil to, česar drugi izdelovalci pametnih telefonov ne morejo. Popolnoma uskladiti delovanje strojne in programske opreme. Ali drugače povedano, tudi če ima kateri procesor na papirju boljše tehnične lastnosti, se tehnica v praktičnih preskusih skoraj vedno prevesi na Applovo stran. Bolj kot zmogljivost »telefona« pa je vključitev najnovejšega procesorja pomembna, ker bodo nadgradnje sistema na voljo najmanj naslednje tri leta, verjetno pa še dlje.

V Sloveniji za iPhone SE zahtevajo približno 500 evrov, za kar dobite telefon videza modela iPhone 6, a s steklenim hrbtiščem, da je omogočeno brezžično polnjenje, in zaščito pred vdorom vode in prahu po standardu IP67. Telefon je majhen, saj ima zaslon diagonalo »zgolj« 4,7 palcev, kar bo razveselilo v prvi vrsti vse tiste, ki se vam zdijo novejši telefoni preprosto preveliki. Robovi okoli zaslona so široki, kot jih zdaj nismo več navajeni, na spodnjem pa je tudi tipka »Domov« z integriranim hitrim in zanesljivim tipalom prstnega odtisa.

 | Avtor:

Iphone SE ne prinaša fotografskih presežkov, kljub eni sami zadnji kameri z 12-milijonskim tipalom in zaslonko f/1,8, skoraj vse fotografske zmogljivosti, ki jih je sposoben procesor A13, z izjemo nočnega načina. Kakovost fotografij je zato na zelo solidni ravni, dopuščeno pa je tudi snemanje videa razločljivosti 4K s 60 sličicami na sekundo. Selfijevska kamera pa ima 7-milijonsko tipalo. Lahko pa zapišemo tudi drugače. Pred seboj imate iPhone 8 z najnovejšim procesorjem in izboljšano kamero po zelo konkurenčni ceni. Prvi vtisi uporabe pa so na pričakovano visokem nivoju!

Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 11:25 02.maj 2020.

    Še Američani sami so ugotovili, da je čisti nateg. Povsem nespremenjen telefon izpred štirih let prodajajo zapakiran kot nov. Če bi to naredila konkurenca bi jih sami sesekljali v dveh sekundah. Rešujej jih samo to, da imajo toliko rezerve gotovine, ...prikaži več sicer bi se že videle težave zaradi pomanjkanja razvoja in idej.